20.9 C
Paphos
Thursday, April 18, 2024

Με πολλές εκδηλώσεις υποδέχεται το 2018 ο Πολιτιστικός χώρος Τεχνόπολις στην Πάφο 

Ο Πολιτιστικός Χώρος «Τεχνόπολις 20» αποχαιρετά το 2017, έχοντας φιλοξενήσει 200 καλλιτέχνες και έχοντας διοργανώσει 80 εκδηλώσεις και συνεχίζει δυναμικά  το 2018  υποδέχοντας  τη νέα χρονιά με ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων και προσκαλεί τον κόσμο της Πάφου, όπως και άλλων πόλεων, να γίνει συνοδοιπόρος στο καλλιτεχνικό του αυτό ταξίδι.

Μετά το τέλος του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2017, η Πάφος θέλει και συνεχίζει να βρίσκεται στον πολιτιστικό χάρτη της Κύπρου.

Μερικές από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς είναι η μουσική βραδιά με τον Λευτέρη Μουμτζή στις 5 Ιανουαρίου στις 20:00,οι μουσικοί Ανδρέας Π. Νικολάου (βιολί) και Μάριος Ε. Χαραλάμπους (λαούτο) παρουσιάζουν ένα διαφορετικό κονσέρτο με πρωταγωνιστές το βιολί και το λαούτο στο Τεχνόπολις 20, την Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου, 8μμ, και «Ένα απόγευμα με Mozart κι όχι μόνο..» – Συναυλία Μουσικής Δωματίου με μουσικούς της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου την Κυριακή 14 Ιανουαρίου στις 17:00 .

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ακόμη τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας « Νέοι και Παράδοση» την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στις 19:30 ,“From Rag Time to Jazz” με το Κουιντέτο Σαξοφώνων ΑΡΤΕ το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου, στις 8μμ,  αλλά και ένα μουσικό αφιέρωμα στον στιχουργό Λευτέρη Παπαδόπουλο το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 20:00.

Επίσης μια σειρά συναυλιών υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κλαρινετίστα Γιώργου Γεωργίου θα πραγματοποιηθούν στον Πολιτιστικό χώρο Τεχνόπολις που στόχο όπως αναφέρεται έχουν να παρουσιάσουν υψηλού επιπέδου συναυλίες και masterclasses. Οι συναυλίες έχουν ως βάση τους το Τεχνόπολις 20 και θα διαρκέσουν από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο 2018.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στον τρίτο χρόνο λειτουργίας του το Τεχνόπολις 20 φιλοξένησε 55 συναυλίες κλασικής, τζαζ, έθνικ και ελληνικής μουσικής, όπως και ακόμα 25 εκδηλώσεις συμπεριλαμβανομένων φεστιβάλ προβολών, εικαστικές εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες και συζητήσεις, εργαστήρια και παραστάσεις για παιδιά και οικογένειες, αλλά και χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις.

Η χρονιά αυτή, προστίθεται στην ανακοίνωση,  ήταν επιτυχημένη γιατί όχι μόνο συνεχίστηκαν συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες και οργανισμούς, αλλά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα έγινε ακόμη πιο πλούσιο και ποικίλο με νέες συνεργασίες.
Επίσης στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν άνθρωποι που πλέον αποτελούν ένα σταθερό κοινό, αλλά νέα πρόσωπα όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων επισκέφτηκαν, γνώρισαν και αγκάλιασαν το Τεχνόπολις 20.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ