20.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Με επιτυχία τελέστηκαν τα εγκαίνια έκθεσης του Μιχάλη Χαραλαμπίδη στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η έκθεση έργων “ Με Θέα την Πάφο”, του Μιχάλη Χαραλαμπίδη στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου . Tα εγκαίνια, τέλεσε ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του πανεπιστημίου κ. Γιώργος Λεπτός, ο οποίος τόνισε πως ¨Με την έκθεση του Μιχάλη Χαραλαμπίδη, ανοίγει ένας νέος κύκλος εκθέσεων νεότερων καλλιτεχνών.¨

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στην Πάφο το 1963 στην Πάφο, είναι γόνος καλλιτεχνικής οικογένειας τόσο από τον πατέρα του όσο και από την μητέρα του. Έκανε θαυμάσιες σπουδές στην Αγγλία. Σπούδασε Τέχνη και Σχεδιασμό εκθεσιακών χώρων στο Hastings College of Arts and Technology, στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1985-1989. Μετά τις σπουδές του, εργάστηκε για μερικά χρόνια ως σχεδιαστής εσωτερικών χώρων και παράλληλα συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής. Το 1996-1998 εργάστηκε με τον πατέρα του ζωγράφο Αντρέα Χαραλαμπίδη στο εργαστήριο του και το 1998-1999 εργάστηκε με τον Στας Παράσχο στο κολλέγιο Τέχνης στην Λέμπα. Το 2001 επιλέχθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στην 8η Διεθνή Μπιενάλε στο Κάιρο. Το Νοέμβριο του 2005 παρουσίασε τη δουλειά του στο Λουξεμβούργο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού του Λουξεμβούργου. Επίσης είναι μέλος του κυπριακού και του ελληνικού επιμελητηρίου καλών τεχνών. Το έργο του ξεχώρισε νωρίς και κατέχει ήδη μια σημαντική θέση στην κυπριακή ζωγραφική.

Η έκθεση φανερώνει το δημιουργικό του ταλέντο και την δύναμη της εικαστικής του έκφρασης. Ένα πανηγύρι χρωμάτων, εικόνες γοητευτικές, όπου κυριαρχούν η θάλασσα και το φως. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι και το Σάββατο 10/11/18, ώρες επίσκεψης 9π.μ – 9μ.μ στον χώρο υποδοχής του Πανεπιστημίου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στα εγκαίνια παρέστησαν ο βουλευτής Πάφου Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης, διάφοροι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καλλιτεχνικές προσωπικότητες όπως και πλήθος φίλων και συγγενείς του καλλιτέχνη.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ