27.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Με εκδηλώσεις και πλούσιο πρόγραμμα το Πάφος 2017 και το μήνα Απρίλιο

Με πλούσιο πρόγραμμα συνεχίζει τις δράσεις του το Πάφος 2017 για το μήνα Απρίλιο.

Η ιστορία του Robert Louis Stevenson που καταπιάνεται με θέματα δολοφονίας, χρημάτων και ανταρσίας, ζωντανεύει από τον Bryony Lavery και μεταδίδεται από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας.

Η προβολή θα γίνει το Σάββατο 9 Απριλίου στις 16:00 το απόγευμα στην Παλιά Ηλεκτρική και θα παρουσιαστεί Live από το Εθνικό θέατρο. Σύμφωνα με την υπόθεση, είναι μια σκοτεινή, θυελλώδης νύχτα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η Τζίμ, η εγγονή ενός ξενοδόχου, ανοίγει την πόρτα σε ένα τρομακτικό επισκέπτη. Στα πόδια του παλιού ναύτη κάθεται ένα τεράστιο σεντούκι θησαυρού από τη θάλασσα, γεμάτο μυστικά.

Η Τζιμ τον προσκαλεί μέσα και το επικίνδυνο ταξίδι  της αρχίζει.

Το Πάφος 2017 συνεχίζει την δράση του και πάλι στην Παλιά Ηλεκτρική στις 18:00 το απόγευμα της 13ης Απριλίου με τα επικίνδυνα ταξίδια.

Το σημαντικό αυτό έργο του προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού,   είναι μια αληθινή ιστορία που αναδεικνύει τη δύναμη που έχουν η τέχνη και το ανθρώπινο μεγαλείο να υπερβαίνουν τις διαφορές, τα εμπόδια και τα σύνορα.

Η υπόθεση περιστρέφεται στον  Baki Bogac, αρχιτέκτονα και γλύπτη, που  ανακάλυψε και έσωσε τα έργα του Άντυ Χατζηαδάμου τα οποία είχε αφήσει στην Αμμόχωστο το 1974.

Για δεκαεννέα χρόνια ο Baki φρόντιζε τα έργα και τα επέστρεψε στην οικογένεια του Άντυ Χατζηαδάμου στην Πάφο το 1993.

Το έργο θα παρουσιάσει ο θεωρητικός τέχνης Θάνος Σταθόπουλος και ο Baki Bogac.

Την Παρασκευή 15 Απριλίου στις 20:30 η  Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017 συνεχίζει την ενότητα των συναντήσεων στην Παλιά Ηλεκτρική με τον Θάνο Μικρούτσικο να παίρνει σειρά.

Ο πληθωρικός δημιουργός συνομιλεί με το κοινό της Πάφου μέσα από τις μουσικές και τα τραγούδια του και μοιράζεται ιστορίες από την ενδιαφέρουσα πορεία του στα πολιτιστικά, κοινωνικά και πολιτικά πράγματα. Μαζί του ο Κώστας Θωμαίδης στο τραγούδι.

Στο μεταξύ στο  πλαίσιο του έργου Ακάμας διοργανώνεται συμπόσιο για την Αρχαιολογική Πολιτιστική Κληρονομιά της χερσονήσου στο ξενοδοχείο Coral Beach  στις  16 Απριλίου στις 09:30 το πρωί

Ο Ακάμας αποτελεί σημαντικό έργο του επίσημου προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Πάφος2017 με δράσεις που συνδέουν τον πολιτισμό, την ιστορία  και το περιβάλλον της Πάφου.

Μετά το τέλος του συμποσίου θα  ακολουθήσει δεξίωση και ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο Αγίου Γεωργίου Πέγειας.

Σημειώνεται πως το συμπόσιο διοργανώνεται σε συνεργασία των Δήμου Πέγειας, Τμήματος Αρχαιοτήτων, Τμήματος Περιβάλλοντος, της Διευθύντριας Έργου Ακάμα, και το ICOMOS Κύπρου.

Το Πάφος 2017 συνεχίζει με ένα έργο  για την αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου, που δημιουργεί συνθήκες ταύτισης και ομαδικής ευθύνης και συν-ιδιοκτησίας στους ανθρώπους μέσω της συν-δημιουργίας σε ένα κοινό χώρο.

Το πρόγραμμα Κοινωνικής Συμμετοχής μέσα από εικαστικές παρεμβάσεις, προσκαλεί νεαρούς καλλιτέχνες  σε ένα υπαίθριο εργοστάσιο παραγωγής πολιτισμού στο χώρο στάθμευσης στο Αμφιθέατρο της Τάλας.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Απριλίου από τις 10 το πρωί στο Χώρο Στάθμευσης Αμφιθεάτρου Τάλας

Οι δράσεις του Οργανισμού συνεχίζονται την Κυριακή 17 Απριλίου στις 16:00 το απόγευμα με το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης στην Γεροσκήπου

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ο Κήπος των Γεύσεων»,  η δράση «Ο Άρτος της Γιορτής» αναδεικνύει τον  πλούτο  που η Πάφος έχει να επιδείξει σε εορταστικά  ζυμώματα τα οποία συνδέονται με τον τόπο, το φυσικό περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ανάμεσα σε παραδοσιακές μουσικές, θα διοργανωθεί διαγωνισμός στολίσματος παννυχίδας από γυναίκες  κοινοτήτων της Πάφου καθώς και ζυμώματα μικρών παραγωγών, τα οποία οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να δοκιμάσουν. 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ