16.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Με βροχές καταιγίδες και πολλές καταστροφές μας αποχαιρετά η “Γαία” – Νέο κύμα κακοκαιρίας προσεχώς

Το σύστημα κακοκαιρίας, εν ονόματι Γαία, που επηρεάζει την περιοχή μας από το βράδυ της Δευτέρας, έρχεται προς το τέλος του. Το χαμηλό αρχίζει να εξασθενεί από τα αύριο καθώς απομακρύνετε στα ανατολικά όπως βλέπετε στον χάρτη στην κεντρική εικόνα.

Η Γαία, όπως έχει ονομαστεί από τους Καιρόφιλους Κύπρου, έχει δώσει και αρκετά ακραία αλλά και σπάνια φαινόμενα, τα οποία θα σας αναφέρουμε μετά το πέρασμά της. Επίσης, κόστισε τη ζωή σε 5 άτομα στα κατεχόμενα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Από εβδομάδας, νέο χαμηλό με κέντρο την Ελλάδα-Τουρκία αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας, με κάποιες περιόδους από βροχές και καταιγίδες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Απόψε, συνεχίζει ο άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Κάποιες καταιγίδες, κυρίως κοντά στα παράλια, ενδέχεται να είναι ισχυρές, με ριπαίους ανέμους και μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και σε περιοχές καταιγίδων μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ, με ριπές που πιθανόν να φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, 11 έως 13 στα παράλια και στον 1 βαθμό στη Χιονίστρα.

Αύριο Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά άστατος με κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, αλλά σύντομα βελτιώνεται σημαντικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 17 έως 20 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και ψυχρός. Στα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί ελαφρύς παγετός.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Τις απογευματινές ώρες δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή στα ορεινά.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ