29.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

“Με απειλές, φωνασκίες, διαφωνίες και διαπληκτισμούς οι συνεδριάσεις στην Πόλη Χρυσοχούς”

Πολλά προβλήματα φαίνεται να αντιμετωπίζουν στον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς σύμφωνα με ανοικτή επιστολή την οποία δημοσίευσε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook η δημοτική σύμβουλος του ΑΚΕΛ, Βαλεντίνα Παφίτη με αποδέκτη το Δημοτικό Συμβούλιο.
Στην επιστολή της η κυρία Παφίτη κάνει λόγω για απειλές, φωνασκίες, έντονες διαφωνίες και διαπληκτισμούς που μόνο καλές υπηρεσίες δεν προσφέρουν στην Πόλη Χρυσοχούς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει..
Διαβάστε αναλυτικά την ανοικτή επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο Πόλεως Χρυσοχούς:

Είναι με λύπη μου που παρατηρώ ότι η συμπεριφορά μας στα πλαίσια των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου κάθε άλλο παρά συνάδει με τις αξίες της δημοκρατίας, της ευγένειας και του σεβασμού.

Έδωσα πίστωση χρόνου, προσπαθώντας και ελπίζοντας ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί και ότι θα μάθουμε να λειτουργούμε σωστά. Αντί αυτού η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο, με αποκορύφωμα την πρόσφατη συνεδρία (Δευτέρα 24 Απριλίου), όπου δέχτηκα προσωπική προσβλητική επίθεση από συνάδελφο.
Μετά από 2 ½ ώρες “συνεδρίας” στην οποία εγώ και άλλοι συνάδελφοι υπεστήκαμε την ταλαιπωρία να ακούουμε φωνασκίες – εντονότατες διαφωνίες και διαπληκτισμούς στο πλαίσιο διαλογικής συζήτησης, όποιος από τους συναδέλφους διαφωνεί σας προκαλώ να ακούσουμε μαγνητοφωνημένη την συνεδρία, όταν λοιπόν και ενώ η κατάσταση ήταν αυτή, εγώ τόλμησα να απευθυνθώ πολύ κόσμια και πολιτισμένα προς τον συνάδελφο με το όνομα του και μόνο, γιατί είχα πρόθεση να κατευνάσω τα πνεύματα αυτός γύρισε προς το μέρος μου απειλητικά, με τον δείχτη του χεριού του στον αέρα και απευθύνθηκε σε εμένα προσωπικά αφρίζοντας και κουνώντας το δάχτυλο λέγοντας μου «εσύ να μην μιλάς!!». Εγώ να μην μιλώ!! Επειδή διέκοψα τις φωνασκίες και την οχλαγωγία που τόση ώρα επιτρεπόταν με μόνη και μία λέξη.
Μπορώ να πω ότι ενώ μέχρι τώρα ήταν ξεκάθαρη η προσπάθεια του Δημάρχου να κρατήσει την τάξη και να γίνεται δίκαιος καταμερισμός του χρόνου ήταν ως και να απουσίαζε από την συγκεκριμένη συνεδρία! Οπότε το επιχείρημα σε τέτοιες περιπτώσεις όχι μόνο δεν μπορεί να έχει εφαρμογή και σημασία αλλά προσωπικά με εξοργίζει. Επίσης σχετικά με το συχνά χρησιμοποιούμενο επιχείρημα «δικαιούσαι να διαφωνείς» θα ήθελα να πω το εξής:
Σίγουρα η διαφωνία είναι σεβαστή και στην δημοκρατία όχι μόνο σεβαστή αλλά και απαραίτητη, όμως σε καμία περίπτωση η φράση «δικαιούσαι να διαφωνείς» δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για να φιμώσει εμπεριέχοντας και υπονοώντας «και να σιωπάς!» για να μην πω «και να σκάζεις!».
Διαφωνώ σημαίνει έχω μια διαφορετική άποψη που μέσα στα δημοκρατικά και χρονικά πλαίσια που έχω δικαιούμαι να την υπερασπιστώ. Το να μας ζητά ο Δήμαρχος στην ατζέντα να του δώσουμε απόψεις – προτάσεις όσο αφορά την δημοτική αγορά και προτάσεις για έργα για την πενταετία για μένα μεταφράστηκε σε κάποιες ώρες μελέτης και προετοιμασίας ώστε να έχω κατά την γνώμη μου μια σωστή – σοβαρή τοποθέτηση! Σας προκαλώ! Ποιος από εσάς ασχολήθηκε, ποιος ήρθε έστω και με μία πρόταση για οποιοδήποτε από τα δύο θέματα; Μόνη και σεβαστή η άποψη του Δημάρχου, ο οποίος πρώτος χαλαρά τοποθετήθηκε σε 12 λεπτά – πρώτη τοποθέτηση, υπέρ του να επιδιορθωθεί πρόχειρα και να ανοίξει η αγορά χωρίς όμως να προτείνει κάποια συγκεκριμένη χρήση.
Η άποψη και η πρόταση μου παρατίθεται πιο κάτω και επισημαίνω ότι χρειάστηκα 3 λεπτά για να τοποθετηθώ, δευτερολογήσω και προτείνω! Ναι τόλμησα να διαφωνήσω, (δικαιούμαι υπενθυμίζω). Αλλά, δεν δικαιούμουν να αναγνώσω την γραπτή μου θέση! Τρία λεπτά για ένα τόσο σοβαρό σημαντικό θέμα το οποίο όλοι η υποψήφιοι δήμαρχοι των τελευταίων πενταετιών περιέλαβαν στο πρόγραμμα τους.
Γιατί μας ζητήθηκε άποψή και καθόλου; Σπαταλήσαμε τόση ώρα σε αχρείαστους διαπληκτισμούς και όταν ένας συνάδελφος έχει μια θέση για ένα τόσο σημαντικό θέμα, πρέπει να διαπραγματεύεται αν θα έχει 3 λεπτά ή λιγότερο; Τρείς συνάδελφοι απαξίωσαν να ακούσουν και αποχώρησαν προσωρινά από την αίθουσα. Μπράβο! Εμείς είμαστε που θα κυβερνήσουμε την πόλη; «κούνια που μας κούναγε και δεν έπεφτε κάτω» ή αλλιώς αλά κυπριακά «λαμπρόν να μας κάψει».
Βαλεντίνα Παφίτη,
Δημοτικός Σύμβουλος ΑΚΕΛ, Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ