20.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Με αναβίωση της Διονυσιακής Γιορτής γιόρτασε χθες τα Ανθεστήρια ο Δήμος Πάφου

Ο Δήμος Πάφου και ο Φυσιολατρικός Πνευματικός Όμιλος Πάφου, ως συνεχιστές μιας μακράς παράδοσης 80 και πλέον χρόνων οργάνωσαν  χτες  το απόγευμα  τα Ανθεστήρια 2019, μια γιορτή που συμβολίζει την αέναη Άνοιξη, την αναγέννηση της φύσης και τη χαρά της ζωής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου (Πλατεία Δημαρχείου),άρχισε με Πομπή που ξεκίνησε από τα γραφεία της Αρχής Τηλεπικοινωνιών και κατέληξε , υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου και κατέληξε στην Πλατεία Δημαρχείου.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε  μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τη Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» Πάφου, από το Λαογραφικό Όμιλο  « Κτήμα », από το Paphos AphroditeTrio, τη Σοπράνο Χρυσούλα Πενταρά και τον τενόρο Θωμά Νικοδήμου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η Γιορτή κορυφώθηκε με καλλιτεχνική  Αναβίωση των τριών σταδίων της Διονυσιακής Γιορτής των Ανθεστηρίων: Πυθοίγια – Χοές – Χύτροι , σε σκηνοθεσία Παυλίνας Φλεβοτομά και  με τη συμμετοχή των ηθοποιών: Ανδρέα Αγαθοκλέους, ,ΆντριαςΧατζηστεφάνου, Αρίστης Σπύρου και Ελένης Μικάλη.

Συμμετείχαν η Ομάδα Genesis του Συνδέσμου Χορού Πάφου (Pafos DanceCulture) και οι Σχολές «Movement» Ευδοκίας Μίτσιγγα, Κούλας Λάντα, ThompsonSchoolofDance,  Γιάννας Ιωάννου,Studio 6,  ΑΚΑΜΑΣ – Ρυθμική Γυμναστική Δέσπως Ιακώβου, το Πολιτισμικό Λαογραφικό Εργαστήρι Κονιών, το Θεατρικό Ινστιτούτο Πάφου, η Παιδική Χορωδία του Δήμου Πάφου και το Σύνολο Κρουστών του Μουσικού Σχολείου Πάφου.

Βοηθός Σκηνοθέτης, για την εκτέλεση του δρώμενου, ήταν η Νάταλι Αναστασίου, στη δραματουργία / επιμέλεια κειμένου η Άντρια Χατζηστεφάνου και Παυλίνα Φλεβοτομά, στην ενδυματολογία η Κωνσταντίνα Ανδρέου. Το σχεδιασμό και την κατασκευή του σκηνικού επιμελήθηκε ο Γιάννης Σακέλλης.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ