25.9 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

Με αισιοδοξία στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision η Κύπρος

Με τη συμμετοχή 18 χωρών, μεταξύ των οποίων η Κύπρος και η Ελλάδα, διεξάγεται απόψε στις δέκα το βράδυ, ο πρώτος ημιτελικός για τον τον 61ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Αισιοδοξία επικρατεί για το τραγούδι της Κύπρου “Alter Ego” και το συγκρότημα Minus One που θα εμφανιστεί στην ενδέκατη θέση και θεωρείται ένα από τα φαβορί του αποψινού ημιτελικού, για πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου.

Από τα φαβορί του αποψινού ημιτελικού και η Ρωσία με το τραγούδι “You Are The Only One”, η οποία σύμφωνα με τα προγνωστικά όχι μόνο θα περάσει στο τελικό του διαγωνισμού αλλά θα κατακτήσει και την πρώτη θέση. Σχεδόν βέβαιη θεωρείται και η πρόκριση της Αρμενίας με το τραγούδι «Love Wave» και τη δυνατή ερμηνεία της Iveta Mukuchyan που κατέκτησε το κοινό και τους κριτικούς μετά τις επίσημες πρόβες επί σκηνής.
Το τραγούδι της Ελλάδας “Utopian Land” από το συγκρότημα Argo θα εμφανιστεί στην δεύτερη θέση.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Οι δεκαοχτώ χώρες που θα συμμετάσχουν στον αποψινό ημιτελικό κατά σειρά εμφάνισης είναι οι εξής: Φινλανδία, Ελλάδα, Μολδαβία, Ουγγαρία, Κροατία, Ολλανδία, Αρμενία, Σαν Μαρίνο, Ρωσία, Τσεχία, Κύπρος, Αυστρία, Εσθονία, Μαυροβούνιο, Ισλανδία, Βοσνία Ερζεγοβίνη και Μάλτα.
Οι κριτικές επιτροπές από τις συμμετέχουσες χώρες του αποψινού ημιτελικού όπως και από την Σουηδία, τη Γαλλία και την Ισπανία ψήφισαν χθες με βάση την τελική επίσημη πρόβα. Η ψήφος τους έχει 50% βαρύτητα, ενώ το υπόλοιπο 50% θα προσδιοριστεί απόψε ύστερα από ψηφοφορία του κοινού στις ίδιες χώρες. Οι δύο ψηφοφορίες θα προστεθούν για να αναδείξουν τις δέκα χώρες που θα προκριθούν στο μεγάλο τελικό του Σαββάτου της 14ης Μαΐου.

Ο δεύτερος ημιτελικός στον οποίο συμμετέχουν άλλες 18 χώρες θα διεξαχθεί την προσεχή Πέμπτη, 12 Μαΐου.

Οι 20 χώρες που θα αναδειχθούν στους δύο ημιτελικούς θα συναντήσουν το ερχόμενο Σάββατο τις πέντε μεγαλύτερες χώρες του διαγωνισμού Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και της φιλοξενούσα χώρα Σουηδία που προκρίνονται απευθείας στον τελικό.
Ο διαγωνισμός θα μεταδίδεται απευθείας από το ΡΙΚ-Ενα, το κανάλι υψηλής ευκρίνειας του σταθμού με απευθείας μετάδοση και στη δορυφορική εκπομπή. Θα μεταδίδεται επίσης μέσω της ιστοσελίδας του ΡΙΚ.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ