28.9 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

Μελίνα Κανά και Μουσικά Σχολεία ερμήνευσαν τραγούδια της ξενιτιάς στο πλαίσιο του Πάφος2017

Η Ελληνίδα ερμηνεύτρια Μελίνα Κανά και οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων της Κύπρου υπό τη Διεύθυνση του Σωκράτη Τερπίζη παρουσίασαν ψες στο μουσικόφιλο κοινό μια εξαιρετική βραδιά με τραγούδια της ξενιτιάς και του κόσμου στο πλαίσιο του Πάφος2017.


Οι “Ταξιδιώτες του κόσμου” στο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας αναφέρονται στους επισκέπτες της Πάφου, από τους κατακτητές, τους περιηγητές, τους τουρίστες μέχρι τους πρόσφυγες που έφτασαν ως εδώ αναζητώντας καταφύγιο.

Η Μελίνα Κανά μιλώντας στο ΚΥΠΕ εξέφρασε την ικανοποίηση της για τη συνεργασία της με τους μαθητές των Μουσικών Σχολείων της Κύπρου. Ένιωσα είπε, “μεγάλη χαρά που τραγούδησα με αυτά τα παιδιά, έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά μαζί με το δάσκαλο τους τον Σωκράτη Τερπίζη και πραγματικά με εξέπληξαν”.

Η ταχύτητα σκοτώνει

H κ. Κανά είπε πως η Κύπρος είναι “μητέρα ταλέντων” στη φωνή τουλάχιστον και ευχήθηκε όπως της δοθεί η ευκαιρία να τους συναντήσει τουλάχιστον τα επόμενα χρόνια”.

Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα όπως  όλες αυτές οι προσπάθειες  βρουν ανταπόκριση στον κόσμο και να τις στηρίζει το κοινό.
“Χαίρομαι πάρα πολύ και είναι μεγάλη τιμή για μένα να βρίσκομαι στην Πάφο που είναι ΠΠΕ 2017”, δήλωσε. Ευχήθηκε ακόμη  όλες οι εκδηλώσεις να πάνε καλά.

Απευθυνόμενη στο κοινό  εξέφρασε την ικανοποίηση της που βρέθηκε στην Πάφο και στον υπέροχο χώρο του Μεσαιωνικού κάστρου για να τραγουδήσει.

Η φωνή της Μελίνας Κανά μια από τις σημαντικότερες φωνές της ελληνικής μουσικές συγκλόνισε το μουσικόφιλο κοινό. Μαζί της ο πολύτιμος συνεργάτης της, όπως τον αποκάλεσε, και μαέστρος της Παναγιώτη Μανουηλίδη.

Ο  μουσικός Σωκράτης Τερπίζης σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ χαρακτήρισε μεγάλη εμπειρία τη συνεργασία με την Μελίνα Κανά,

Ο κ. Τερπίζης είπε πως την Μελίνα Κανά τη θαύμαζε από τα παιδικά του χρόνια από τον καιρό που ήταν στο Πανεπιστήμιο, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν πίστευε ότι θα είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί μαζί της.

Ακολούθως ευχαρίστησε το Πάφος 2017, προσθέτοντας πως “αυτή τη χρονιά μας έδωσε πάρα πολλές ευκαιρίες και εμπειρίες”.
Εξάλλου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του ΔΣ του Πάφος 2017 Δρ Χρίστος Πατσαλίδης είπε πως η ιστορία της μετανάστευσης σφραγίζεται από το αίσθημα της νοσταλγίας, του πόνου της απομάκρυνσης και του πόθου της επιστροφής και βρίσκει –όπως ανέφερε- την πιο άμεση έκφραση του σε μουσικές και τραγούδια από όλο τον κόσμο.

Σε αυτά τα τραγούδια της ξενιτιάς, πρόσθεσε, ιστορούνται οι καημοί και οι πόθοι που σφραγίζουν ένα τόσο σύνθετο και θλιβερά επίκαιρο κοινωνικοπολιτικό φαινόμενο όπως η προσφυγιά και η μετανάστευση.

Ο κ. Πατσαλίδης είπε πως σ’ αυτό το πλαίσιο, μουσικά σχολεία της Κύπρου  τραγουδούν τις ιστορίες, τον πόνο, τα πάθη και τα αισθήματα των ανθρώπων που αναχωρούν, των ανθρώπων που αγωνιούν να επιστρέψουν και των ανθρώπων που μένουν πίσω, τυλιγμένοι σ’ ένα μεγάλο αποχαιρετισμό. Μαζί τους πρόσθεσε και η μεγάλη ερμηνεύτρια Μελίνα Κανά.

Ακολούθως ο Πρόεδρος του ΔΣ του Πάφος 2017, αφού συνεχάρη τους συντελεστές, εξέφρασε την περηφάνια του για το πρόγραμμα του Πάφος 2017, όχι μόνο γιατί αυτό δημιουργήθηκε σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες, οικονομικές και κοινωνικές, αλλά και γιατί –όπως είπε- “πιστεύουμε ότι αυτό το πρόγραμμα περικλείει σημαντικούς δημιουργούς από Κύπρο και αλλού, μοναδικά έργα, μεγάλες παραγωγές υψηλού επιπέδου από πολλές χώρες και πολιτισμούς και βεβαίως έργα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος”.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ