20.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Μειωμένη τον Ιούνιο η επισκεψιμότητα στα κέντρα αναψυχής στην Πάφο, σύμφωνα με τον ΣΙΚΑΠ 

Mειωμένη χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου (ΣΙΚΑΠ) Φύτος Θρασυβούλου, την επισκεψιμότητα των κέντρων αναψυχής στην Επαρχία Πάφου κατά τον μήνα Ιούνιο.

Ο κ. Θρασυβούλου, που είναι και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ), δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως η μείωση της επισκεψιμότητας τον Ιούνιο ήταν αναμενόμενη, ενώ εκτίμησε ότι η κατάσταση θα διαφοροποιηθεί τον Ιούλιο και Αύγουστο που είναι κατεξοχήν τουριστικοί μήνες.

Δυστυχώς, είπε, «δεν θα μπορέσει η φετινή χρονιά να αγγίξει την περσινή, αλλά πρέπει να διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας».

Η ταχύτητα σκοτώνει

Εκτίμησε παράλληλα ότι στην αύξηση της επισκεψιμότητας συμβάλουν τα μέγιστα οι πτήσεις χαμηλού κόστους.

Eρωτηθείς σχετικά, ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως τα κέντρα αναψυχής που είχαν «βάλει λουκέτο» λόγω της κρίσης, δεν έχουν επαναλειτουργήσει, ευχήθηκε ωστόσο η αύξηση του τουρισμού να κρατήσει τα κέντρα αναψυχής ανοικτά φέτος, αλλά και την επόμενη τουριστική περίοδο.

Επιπρόσθετα ο Πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ και του ΣΙΚΑΠ κάλεσε το Υπουργείο Τουρισμού να ολοκληρώσει σύντομα τη νέα νομοθεσία που αφορά τα κέντρα αναψυχής, και η οποία βρίσκεται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας.

Κατά αυτόν τον τρόπο, συνέχισε, οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής θα γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας τους μέσα στο νέο καθεστώς.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ