17.9 C
Paphos
Tuesday, April 16, 2024

Μειωμένες οι πληρότητες για το 2019 εκτιμά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου 

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε την συμμετοχή των τουριστικών φορέων στην διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου που πραγματοποιήθηκε τις 6 με 10 Μαρτίου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης προκειμένου να διαφανεί η διάθεση των Γερμανών επισκεπτών της Πάφου για το καλοκαίρι του 2019. 

Σε δηλώσεις του   ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως στο Βερολίνο με την συμμετοχή τους στην τουριστική έκθεση ΙΤΒ επιβεβαίωσαν ότι έχουν  δει μέχρι σήμερα να εξελίσσεται για την τουριστική σαιζόν το 2019. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Μιχαηλίδη, η σεζόν προβλέπεται να είναι πιο πίσω από πέρσι όσον αφορά τις πληρότητες.  Δεσμεύτηκε ωστόσο πως ως βιομηχανία θα προσπαθήσουν να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις και εκτίμησε ότι το 2019 θα είναι μια καλή χρονιά αλλά όχι εξαιρετική, όπως τη χαρακτήρισε.   

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ,  πρώτον η αγγλική αγορά , είναι περίπου 4% πίσω σε σχέση με πέρσι εξαιτίας της αστάθειας που προκαλεί το Brexit και δεύτερον η εντύπωση που επικρατεί πως αν οι πληρότητες του φετινού καλοκαιριού είναι ικανοποιητικές όπως πέρσι, πάλι κάποιοι Άγγλοι θα προτιμήσουν να παραμείνουν στην Αγγλία .

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σε σχέση με την πτώχευση της Germania που είναι η 3η εταιρεία που πτώχευσε πρόσφατα και μείωσε και άλλο τις θέσεις και τις πτήσεις που έρχονται στην Κύπρο,  ο κ.Μιχαηλίδης ανέφερε πως αυτή η εξέλιξη ,  αυτόματα μειώνει την ροή των Γερμανών προς την Κύπρο.  Η Γερμανία είπε, είναι η πιο μεγάλη αγορά της Ευρώπης, άρα είναι μια αγορά, που σίγουρα θα πρέπει οι τουριστικοί φορείς να επενδύσουν  χρόνο, χρήματα και ενέργεια προκειμένου να αναπτυχθεί.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ