17.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Μεγάλη ικανοποίηση στην Πάφο από την αεροπορική σύνδεση με Αθήνα

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Διευθυντής της ΕΤΑΠ Νάσος Χατζηγεωργίου για το γεγονός ότι μετά από πολλές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Πάφου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Χατζηγεωργίου ανέφερε πως “ είμαστε ευτυχείς που δύο αεροπορικές εταιρείες η Cyprus Airways και η Aegean θα συνδέσουν τους δύο προορισμούς “ σημειώνοντας πώς η έναρξη του δρομολογίου της Aegean από Πάφο για Αθήνα και αντίστροφα, ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, ενώ η Cyprus Airways αναμένεται να ξεκινήσει τις πτήσεις στις 21 Δεκεμβρίου δηλ. το ερχόμενο Σάββατο.

Ο κ. Χατζηγεωργίου εκτίμησε ότι η παρουσία των δύο αεροπορικών εταιρειών έχει μεγάλη σημασία, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο εγγύς μέλλον θα γίνει κατορθωτή σε συνεργασία με τις εταιρείες και τους υπόλοιπος εταίρους , η σύνδεση της Πάφου και με άλλα αεροδρόμια στα οποία υπάρχει επιχειρηματική ευκαιρία. Όσον αφορά τις πτήσεις από Γερμανία, είναι γνωστό συνέχισε, ότι οι ιδιαίτερες προσπάθειες του Υφυπουργείου Τουρισμού , της Hermes και άλλων φορέων , έχουν ευοδώσει και έχει καλυφτεί σε μεγάλο βαθμό το κενό που άφησε η πτώχευση της εταιρεία Germania.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής της ΕΤΑΠ οι πτήσεις αρχίζουν τον Απρίλιο του 2020 συνδέοντας την Πάφο αρχικά με τέσσερα αεροδρόμια της Γερμανίας και εκτελώντας οκτώ πτήσεις εβδομαδιαίως. Ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε πως για την Πάφο οι κυριότερες παραδοσιακές αγορές είναι η αγγλική αγορά, η ρωσική αγορά, το Ισραήλ, η Γερμανική αγορά και χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Αρκετή προοπτική διαφαίνεται ωστόσο, σε ανερχόμενες αγορές/χώρες όπως την Ουκρανία, την Πολωνία, τις Βαλτικές χώρες κ.α . Σε μια άλλη εξέλιξη μόλις πρόσφατα, είπε ο κ. Χατζηγεωργίου, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου έχει ολοκληρώσει τον προγραμματισμό της και το σχέδιο δράσης της για το 2020 .

Όπως ανέφερε, το σχέδιο δράσης φέτος παρουσιάζει δύο καινοτομίες που εκτός από τον ενισχυμένο προϋπολογισμό, δίδει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που αφορά την προώθηση της τουριστικής Πάφου αλλά και αναβάθμισης της τουριστικής εμπειρίας που προσφέρεται. Η άλλη καινοτόμος προσπάθεια εστιάζεται στην πιο εντατική προσπάθεια οργάνωσης εμπειριών αλλά και προώθησης της υπαίθρου με ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή διαμερίσματος Π. Χρυσοχούς.

Σε σχέση με τον εσωτερικό τουρισμό ο κ. Χατζηγεωργίου ανέφερε πως η ΕΤΑΠ όπως κάθε χρόνο διεκπεραιώνει εκστρατείες.

Συγκεκριμένα ανέφερε, πως από τις αρχές του Δεκεμβρίου εκτελείται εντατική διαδικτυακή εκστρατεία για προσέλκυση ντόπιων κατοίκων προς την Πάφο με έμφαση στους κατοίκους Λευκωσίας, Λάρνακας και Λεμεσού για την περίοδο των Χριστουγέννων , της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων.

Η εκστρατεία, η οποία σημειώνει εξαιρετική επιτυχία, κορυφώνεται αυτή την βδομάδα και ολοκληρώνεται στις 24 Δεκεμβρίου, κατέληξε.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ