20.9 C
Paphos
Tuesday, April 16, 2024

Μεγάλες συγκινήσεις στον αγώνα Γκολφ για εφήβους με συμμετοχή 111 αθλητών από 14 χώρες 

Ολοκληρώθηκε σήμερα  Κυριακή  το Junior Open  Nicos Severis στο Minthis Golf Club στην Τσάδα. Στον φετινό αγώνα που ήταν  ιδιαίτερα ανταγωνιστικός  συμμετείχαν συνολικά 111 αθλητές από 14 χώρες,  σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου.

Το επίπεδο προστίθεται στην ανακοίνωση, ήταν πάρα πολύ ψηλό και ενδεικτικό το γεγονός ότι ο πρωταθλητής, ο Ράιαν Στάικοφ από την Βουλγαρία, ισοβάθμησε με το τέλος της σημερινής, τελευταίας μέρας του αγώνα με τον Άνταμ Κάμερον από την Σκωτία και χρειάστηκε να πάνε σε παράταση.

Στον αγώνα δυο οπών ο αθλητής από την Βουλγαρία ήταν πιο εύστοχος και ψύχραιμος και κέρδισε τον συναρπαστικό αγώνα. Τρίτος κατετάγη  ο Ούγγρος Ζαβάσκι Μπαλίντ ενώ νικητής της πρώτης μέρας ήταν ο Ελλαδίτης Κων/νος Παρθένης.  Νικητής την τελευταία μέρα ήταν ο Λόγκαν Γκιλις από την Σκωτία. Στα κορίτσια πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η Αγγλίδα Έλλη  Κάουερ, στην δεύτερη θέση ήταν η Κάρμεν Γκρίφιθς από την Σκωτία και στην τρίτη θέση η Γκιάρα Νόζια από την Αγγλία. Την πρώτη μέρα επικράτησε η Χίντ Εβάνα από την Σκωτία και την τελευταία μέρα η Φίλιππα Ντόερινγκ από την Μάλτα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στο τριήμερο πρωτάθλημα , σε γήπεδο 18 οπών, αγωνίσθηκαν   54 αγόρια και 27 κορίτσια ηλικίας έως 18 ετών. Η Κυπριακή ομάδα  αποτελείτο από  9  αθλητές.

Όπως αναφέρεται, τα βραβεία απένειμαν στους νικητές ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ Δρ. Δημήτρης Παπαπέτρου, η σύζυγος του αείμνηστου Νίκου Σεβέρη που χορηγεί την ετήσια διοργάνωση που διεξάγεται τα τελευταία επτά χρόνια και εκπρόσωποι του Minthis Golf Club στην Τσάδα στο οποίο διεξήχθη ο αγώνας.

Τόσο ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ Δημήτρης Παπαπέτρου όσο και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Νίκος Ρωσσίδης  εξέφρασαν την ευαρέσκεια τους για το φετινό ανταγωνιστικό επίπεδο του αγώνα αποδίδοντας το αυξημένο ενδιαφέρον που υπάρχει από ξένους αθλητές στο γεγονός ότι τα αποτελέσματα του αγώνα αυτού μετρούν στην παγκόσμια και πανευρωπαϊκή κατάταξη για τους ερασιτέχνες αθλητές.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ