21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Ματσάρα με τα όλα του! Παρέμεινε στην κορυφή ο ΠΑΦΙΑΚΟΣ! Παφίτικη απόδραση από τη Λεμεσό

Σπουδαίες στιγμές πρόσφερε η 6η αγωνιστική του ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, αφού δυο αγώνες κρίθηκαν στο τάι- μπρέικ. Ο Παφιακός απέδρασε από το «Σπύρος Κυπριανού» κερδίζοντας τη Νέα Σαλαμίνα με 3-2 σετ και παρέμεινε στην κορυφή. Το ΑΠΟΕΛ κέρδισε στη Δερύνεια την Αναγέννηση με 3-2 σετ, η Ομόνοια επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας την Ολυμπιάς Φρ. εκτός έδρας με 3-0 σετ, ενώ η Ανόρθωση δυσκολεύτηκε αλλά κέρδισε την Pokka ΑΕ Καραβά με 3-1 σετ.
Ματσάρα με τα όλα του
«ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ»: ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ – ΠΑΦΙΑΚΟΣ 2-3 Σετ:25-18, 20-25, 25-21, 15-25,11-15
Σε ένα εκπληκτικό αγώνα που κράτησε δυο ώρες και 23 λεπτά ο Παφιακός «απέδρασε» στην κυριολεξία από το «Σπύρος Κυπριανού» με νίκη 2-3 σετ και με το δίποντο προηγείται στη βαθμολογία ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας με 15 βαθμούς. Η Νέα Σαλαμίνα που δέχθηκε «πλήγμα» πριν τον αγώνα χάνοντας στην προθέρμανση τον ακραίο Βανέγκας τα έδωσε όλα και έχασε στις λεπτομέρειες. Ο αγώνας που ήταν τηλεοπτικός από την Cytavision 5 πραγματικά δικαίωσε τις προσδοκίες των φίλων του βόλεϊ.
Aποφασισμένη μπήκε στο πρώτο σετ η Νέα Σαλαμίνα η οποία στο ζέσταμα είχε την ατυχία να χάσει τον Βανέγκας με τραυματισμό, αλλά ο αντικαταστάτης του Σωτήρης Σιαπάνης ανταποκρίθηκε πλήρως με συνέπεια οι «ερυθρόλευκοι» να έχουν συνεχώς το πάνω χέρι. Η ομάδα του Αντώνη Κωνσταντίνου προηγήθηκε με 17-12.
Ο Παφιακός στα τελικά στάδια επιχείρησε να μπει στο σετ, αλλά η Νέα Σαλαμίνα με δυο συνεχόμενους πόντους κράτησε τη διαφορά και με τους Γαβριήλ Γεωργίου και Γιώργο Ζηκάκη αύξησαν στους εφτά πόντους  23-16. Ένα λάθος σερβίς του Παφιακού από τον Άνθιμο Οικονομίδη (σ.σ. στοίχισαν στο πρώτο σετ) έδωσαν την ευκαιρία στη Ν. Σαλαμίνα να κερδίσει το σετ με 25-18 σε 28 λεπτά.
Κύρια χαρακτηριστικά στα πρώτα στάδια του δεύτερου σετ η ισορροπία δυνάμεων, αλλά και τα λάθη του Παφιακού με συνέπεια η Νέα Σαλαμίνα να έχει το πάνω χέρι. Η άνοδος του Τοντόροβιτς βοήθησε τον Παφιακό να βελτιωθεί και να προηγηθεί με 12-13. Στο σημείο εκείνο επικράτησε εκνευρισμός στην Παφιακή ομάδα αφού δέχθηκαν κίτρινη κάρτα ο Ευσταθίου και κόκκινη ο Οικονομίδης με συνέπεια η Νέα Σαλαμίνα να πάει το προβάδισμα με 15-14, αλλά δεν το κράτησε πολύ αφού οι Παφίτες αντέδρασαν και εξασφάλισαν διαφορά τριών πόντων 19-22.. Τελικά, με τον Ευσταθίου ο Παφιακός πήρε το σετ με 20 -25 ισοφαρίζοντας σε 1-1 το ντέρμπι.
Στο τρίτο σετ η Νέα Σαλαμίνα μπήκε εντυπωσιακά και προηγήθηκε με 05-01 και παίζοντας ορθόδοξα αφού πάλι ο Παφιακός αντιμετώπιζε πρόβλημα στο σερβίς διατηρούσε προβάδισμα ασφαλείας. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 11 -07, αλλά κάποια λάθη που ακολούθησαν έδωσαν την ευκαιρία στους «μπλε» να μειώσουν 11-09. Νέο «ερυθρόλευκο» ντεμαράζ έφερε το σκορ στο 14-09 και στη συνέχεια με καρφί του Γεωργίου και πόντο του Σιαπάνη η διαφορά ανέβηκε στους εννιά 19-10.
Σούπερ θέαμα
Ξαφνικά όμως όλα άλλαξαν, αφού η χαλαρότητα των Σαλαμιναίων και η είσοδος του Κωνσταντινίδη (φοβερός στα σερβίς) βοήθησε τους Παφίτες να κάνουν σερί 08-01 και να κάνουν ντέρμπι το σετ 21 -19. Με καρφί του Ντίας η ομάδα του Καμπερίδη ισοφάρισε 21-21. Τα μπλοκ όμως και μια κόκκινη κάρτα στον Ντίας  έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των «ερυθρολεύκων» 24-21 για να κερδίσουν με 25-21 και ανέκτησαν το προβάδισμα με 2-1 σετ.
Ο Παφιακός μιμήθηκε τη Νέα Σαλαμίνα και στην έναρξη του τέταρτου  σετ έπαιξε πολύ καλά και με την άνοδο του Ασπιώτη ξέφυγε με εφτά πόντους 03 -10 αφού η Νέα Σαλαμίνα έκανε λάθη στην υποδοχή.
Οι «ερυθρόλευκοι» με τον  ένα εκ των δυο κορυφαίων τους τον Στανισλάβ Κορνιένκο και μπλοκ του Χρυσοστόμου μείωσαν σε 10-13 σε ένα κρίσιμο σημείο του σετ. Ωστόσο, με σερί 00-04 οι Παφίτες προηγήθηκαν με 10-17 και αργότερα 12-21. Η ομάδα του Καμπερίδη κέρδισε με 15-25 ισοφάρισε σε 2-2 και οδήγησε το παιχνίδι σε τάι – μπρέικ.
Πόντο – πόντο πήγαιναν οι δυο ομάδες στις αρχές του τάι – μπρέικ και καμιά δεν μπορούσε να ξεφύγει, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» με την είσοδο του Αβερκίου ξέφυγαν 05-03 και 07-05. Οι «μπλε» αντέδρασαν και έδωσαν νέο ενδιαφέρον στον αγώνα 07-07. Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός με τον Παφιακό να προηγείται 11-14 χάρις στους Τοντόροβιτς και Ασπιώτη για να κερδίσει τελικά με 11-15 και τον αγώνα με 2-3 σετ.
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ (ΑΝΤ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ): Γεωργίου, Κασαμπαλής, Σαπάνης, Κορνιένκο, Ζηκάκης, Παφίτης, – Λίμπερο: Κοπανάροφ – Αλλαγές: Χρυσοστόμου, Αβερκίου, Βαρνάβα, Σοφοκλέους.
ΠΑΦΙΑΚΟΣ (Κ. ΚΑΜΠΕΡΙΔΗΣ):Τ οντόροβιτς, Ευσταθίου, Οικονομίδης, Ντίας,Παπαδόπουλος,Ασπιώτης – Λίμπερο: Αντωνίου – Αλλαγές: Κωνσταντινίδης, Δημητρίου, Πλατρίτης
Πηγή: sigmalive
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ