22.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΙΕΡΟΚΗΠΙΩΤΗΣ: To Πάφος 2017 μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης…!  

του Ματθαίου Ιεροκηπιώτη*

Είναι από όλους παραδεκτό, ότι η νέα χρονιά 2017, που βρίσκεται επί θύραις , θα είναι ένας χρόνος ορόσημο για την Πάφο.


Βλέπετε, όλα τα Πολιτιστικά βλέμματα της Ευρώπης, θα είναι στραμμένα στην αγαπημένη μας πόλη, που δικαιολογημένα θα φορέσει τα ” γιορτινά της” για να αντιπροσωπεύσει επάξια την μικρή μας Κύπρο , αφού θα είναι μαζί με το Άαρχους της Δανίας,  η νέα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης…! Η ανεπανάληπτη επιτυχία, για την πανέμορφή μας πόλη, να κερδίσει με το σπαθί της, αυτό τον ιδιαίτερα τιμητικό τίτλο αποτελεί, αφενός πολύ μεγάλη πρόκληση και αφετέρου ένα μεγάλο στοίχημα που θα πρέπει πάση θυσία να κερδηθεί…!

Η ταχύτητα σκοτώνει

Όπως αναλύθηκε σε έκταση και  στην επίσημη παρουσίαση του προγράμματος για το Πάφος 2017, την περασμένη Πέμπτη, από την Καλλιτεχνική Διευθύντρια Γεωργία Ντέτσερ,  το πρόγραμμα των δράσεων και οι εκδηλώσεις που θα γίνουν,  θα είναι άκρως ενδιαφέρουσες και οι πολίτες ντόπιοι και ξένοι, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια πλειάδα με μοναδικές και πρωτότυπες παρουσιάσεις με πρωτοκλασάτους καλλιτέχνες και θεωρείται σίγουρο ότι θα τους συναρπάσουν και θα τους καθηλώσουν.Κοντά στους 1500 δημιουργούς και  καλλιτέχνες, 152 έργα και 300 δράσεις θα συνθέσουν μια γιορταστική χρονιά που θα σημαδέψει ανεξίτηλα την Πάφο μας…!

Η χώρα μας, με τους υπέροχους και πάνω από όλα εργατικούς ανθρώπους της, σιγά σιγά δείχνει να ξαναπατά γερά στα πόδια της , αφού μετά τα γνωστά αρνητικά γεγονότα , (ξανά) μπαίνει σε τροχιά ευημερίας και προόδου και πλέον φαίνεται να φυσούν και πάλι “ούριοι άνεμοι”…! Το Πάφος 2017, με την δυναμική που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια,  μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο ανάπτυξης …! Όπως φαίνεται ξεκάθαρα το “οικοδόμημα” Πάφος 2017, είναι ήδη κτισμένο σε πολύ γερά θεμέλια και τα έργα που έγιναν και ακόμη περισσότερο αυτά που θα γίνουν την χρονιά σταθμός το 2017, θα μείνουν ως γερές παρακαταθήκες και για τις κατοπινές γενιές.

Ως ενεργοί πολίτες, οι οποίοι αγαπούμε υπερβολικά την πόλη μας, οφείλουμε ο καθένας από την δική του σκοπιά, να δουλέψει σκληρά και να υπάρξει τέτοια κινητοποίηση των πάντων, που ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017, να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Το υπόβαθρο υπάρχει, η καλή θέληση υπάρχει, η διαχείριση είναι εξαιρετική, επομένως ο στόχος θα επιτευχθεί, γιατί εμείς οι Παφίτες, είμαστε περήφανοι και στις δύσκολες προκλήσεις, είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά…!

*Λειτουργός Κοινωνικής Συμμετοχής και Ανάπτυξης ΠΑΦΟΣ 2017

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ