14.9 C
Paphos
Tuesday, May 7, 2024

Ματθαίος Ιεροκηπιώτης: Είναι κακό στην άμμο να κτίζεις παλάτια…!”

Ο Πρόεδρος των Χειμερινών Κολυμβητών Ματθαίος Ιεροκηπιώτης,παρεμβαίνει για την παραλία του ΣΟΔΑΠ-ΒΡΥΣΟΥΘΚΙΑ

Τις εξελίξεις στην παραλία του ΣΟΔΑΠ-Βρυσούθκια σχολιάζει με γραπτή παρέμβασή του ο πρόεδρος των Χειμερινών Κολυμβητών της Πάφου Ματθαίος Ιεροκηπιώτης: “Σε όλες τις παραλίες του κόσμου, σε καμία περίπτωση δεν γίνεται τόσο μεγάλη επέμβαση στην παραλία γιατί τότε μιλάμε για οικολογική παρέμβαση, με όλα τα άσχημα συνεπακόλουθα, αφού δεν μπορούμε να πηγαίνουμε κόντρα στη φύση…

Δυστυχώς όμως στην παραλία Βρυσούθκια-ΣΟΔΑΠ, πάει να δημιουργηθεί κάτι κάτι που και ο πιο απλός πολίτης , θα πει ότι είναι άκομψο και σε καμιά περίπτωση δεν συνάδει με την παραλία. Θα μπορούσε κατά την δική μου άποψη από το να ανεγερθεί ένα τεράστιο καφέ , να γινόταν ένα πολύ πιο μικρό χωρίς τεράστια έξοδα. Με μια…γειτονική ματιά, σε όλα τα Ελληνικά νησιά υπάρχουν πάνω στις παραλίες μικρά και γουστόζικα καφέ, όπου οι κολυμβητές με το μαγιό τους απολαμβάνουν τον καφέ τους και χαίρονται τον ήλιο και την θάλασσα. Εμείς σε μια αμμώδη παραλία, την πιο κοσμοπολίτικη της πόλης, μετά τα Δημοτικά Μπάνια , πάμε να καταστρέψουμε , ό,τι καλύτερο υπάρχει, αυτή την πανέμορφη αμμουδιά και να κτίσουμε…παλάτια στην άμμο…!

Η ταχύτητα σκοτώνει

Και καταλήγει ο Ματθαίος Ιεροκηπιώτης : “Ο Δήμος Πάφου και με ένα μικρό καφέ θα μπορούσε κάλλιστα να είχε αρκετά έσοδα και να μην προχωρούσε στην ανέγερση ενός τόσο κακόγουστου καφέ που αφενός καταστρέφει μια υπέροχη παραλία και αφετέρου δημιουργεί ένα τεράστιο και κακόγουστο οικοδόμημα και μάλιστα…πάνω στο κύμα!

Παρά το γεγονός ότι πλέον είναι ίσως πολύ αργά, δεν είναι κακό η Δημοτική Αρχή, να αφουκρασθεί τις ανησυχίες των ειδικών αλλά και των απλών πολιτών και να πει ένα μεγάλο “mea culpa” και να αλλάξει έστω και την υστάτη, άρδην τις αρχικές αποφάσεις της και να κατασκευάσει ένα μικρό καφέ, κόσμημα για την εν λόγω παραλία”.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ