21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

ΜΑΡΙΝΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: Θέλουμε αναπτύξεις στην Πέγεια με προϋποθέσεις όμως

Ο Δήμος Πέγειας τάσσεται υπέρ των αναπτύξεων στην περιοχή του, νοουμένου ότι θα πληρούνται όλες οι βασικές προϋποθέσεις που τίθενται, ανέφερε ο Δήμαρχος Πέγειας Μαρίνος Λάμπρου


Αυτές οι προϋποθέσεις, είπε ο Δήμαρχος Πέγειας, συνοψίζονται στο ότι   δεν θα πρέπει να επιβαρύνονται οι υποδομές των Δήμων προς όφελος των ιδιωτών αλλά ούτε και το ίδιο το περιβάλλον .

Επιπρόσθετα, ο κ. Λάμπρου, δήλωσε πως δεν έχουν αλλάξει οι όροι και οι προϋποθέσεις που θέτει ο Δήμος  Πέγειας προκειμένου να δώσει την συγκατάθεση του για την μεγάλη ανάπτυξη στην περιοχή Αη Βούνι  .

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο κ.Λάμπρου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως για την ανάπτυξη στο Αη Βούνι αντιπροσωπεία του Δήμου Πέγειας θα μεταβεί αύριο στην Λευκωσία όπου θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο, προκειμένου να εξεταστούν κάποιοι παράμετροι.

Η συγκεκριμένη ανάπτυξη πρόσθεσε, παρόλο που βρίσκεται σε ζώνη γεωργική λόγω της μεγάλης έκτασης και των στρατηγικών που δίνει η Κυβέρνηση σε μεγάλες αναπτύξεις αυξάνει τον συντελεστή.

Εκεί είπε, ο Δήμαρχος Πέγειας θα γίνει ένα κέντρο αποκατάστασης και ένα κέντρο ερευνών .

Αναφερόμενος στις προϋποθέσεις που θέτει ο Δήμος Πέγειας ο κ.Λάμπρου είπε δεν θα αποδεχτεί την κατασκευή τετραώροφων κτιρίων,αφού στην Πέγεια δεν υπάρχουν πάνω από διώροφα κτίρια,ιδιαίτερα στο σημείο που είναι το υψηλότερο της Πέγειας δεν δύναται – όπως είπε – ο Δήμος να επιτρέψει την κατασκευή τετραώροφων πολυκατοικιών.

Είπε ακόμη, πως πρέπει να δοθούν δρόμοι ώστε να ενωθούν με το υπόλοιπο οδικό δίκτυο αλλά και να εξεταστεί και το θέμα της υδροδότησης.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ