18.9 C
Paphos
Sunday, April 28, 2024

Μαρίνα Πάφου: “Το έργο κρέμεται από μια κλωστή…”

Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης Βουλευτής  ΔΗΚΟ Πάφου

Η  πρόσφατη συνάντηση της Γραμματείας της ΣΕΚΟ Πάφου με τον Υπουργό Εμπορίου για το θέμα της Μαρίνας στην περιοχή Ποτιμα της επαρχίας Πάφου, όχι μόνο δεν έδωσε απαντήσεις στις ανησυχίες  μας για το γεγονός ότι κάτι το ύποπτο συμβαίνει γύρο από το όλο θέμα,  αλλά παρόλο που ο Υπουργός κ. Λακκοτρυπης προσπάθησε να διασκεδάσει τις ανησυχίες  μας, η πραγματικότητα είναι ότι η εκτέλεση του έργου κρέμεται από μια κλωστή.


 

Δυστυχώς  ένα έργο το οποίο θα βοηθούσε τα μέγιστα την Επαρχία της Πάφου να ξεφύγει από την σημερινή καταθλιπτική  οικονομική θέση με την παντελή έλλειψη οποιασδήποτε προοπτικής οικονομικής ανάκαμψης και αναχαίτισης της φυγής των νέων  στο εξωτερικό για αναζήτηση εργασίας , κινδυνεύει να παραμείνει κλειδωμένο στα χρονοντούλαπα της κυβερνητικής αναλγησίας  και κοροϊδίας .

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η αυθαίρετη και εξωπραγματική ερμηνεία από κρατικής πλευράς όρων του σχετικού διαγωνισμού η οποία είναι έξω από το πνεύμα και το γράμμα του συνόλου των όρων αλλά και κάθε καλούς νοούμενης  επιχειρηματικής πρακτικής για δέσμευση από την επιτυχούσα κοινοπραξία  πόρων που να αντιστοιχούν στο 60% του κόστους για το σύνολο του έργου και όχι μόνο για τα υποχρεωτικά έργα που είναι τα λιμενικά έργα και οι εγκαταστάσεις της Μαρίνας όπως προβλέπουν οι σχετικοί όροι του διαγωνισμού, τορπιλίζει την προοπτική άμεσης  έναρξης των εργασιών εκτέλεσης του  έργου.

Το  παράδοξο στην  όλη ιστορία ει ναι το γεγονός ότι παρόμοιοι όροι διαγωνισμού για την Μαρίνα της Πάφου, στην περίπτωση της Μαρίνας Λεμεσού και της Μαρίνας της Αγίας Νάπας δεν έτυχαν ερμηνείας από τον Υπουργό Εμπορίου με τον ίδιο τρόπο, αλλά με την ορθή προσέγγιση, δηλαδή στην δέσμευση πόρων για τα υποχρεωτικά έργα που είναι τα λιμενικά έργα και οι εγκαταστάσεις της Μαρίνας.

Πρέπει επιτέλους η κεντρική εξουσία να αντιληφτεί ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίζει τους διοικούμενους έξω από τα πλαίσια των αρχών της χρηστής διοίκησης  και να επιστρατεύσει επιτέλους ισονομία και ισοπολιτεία για όλους τους κατοίκους του νησιού.

Καλώ το Υπουργείο Εμπορίου να αναθεωρήσει την θέση του και να  βοηθήσει στην εκτέλεση του σημαντικότατου για την επαρχία μας έργου.

 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ