23.9 C
Paphos
Tuesday, April 16, 2024

Μαρίνα Πάφου: Τέλη Μαρτίου η τελική απόφαση

Η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη για το θέμα της μαρίνας της Πάφου έχει δοθεί στη Διαχειριστική Επιτροπή Μαρίνων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέα Δημητριάδη.



Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, η Επιτροπή έχει συγκαλέσει συνεδρία και αναμένεται η λήψη τελικής απόφασης πριν το τέλος Μαρτίου, εξέλιξη που χαρακτήρισε θετική διότι – όπως είπε- αναμένουμε το όλο θέμα της μαρίνας να προχωρήσει προς υλοποίηση είτε με τον έναν, είτε με τον άλλο τρόπο, δηλαδή είτε με την υπογραφή συμφωνίας με την Κοινοπραξία POSEIDON ή με την ανάθεση του έργου στην εταιρεία PAFILIA .

Αναφερόμενος στο ιστορικό της υπόθεσης, ο κ. Δημητριάδης υπενθύμισε πως η κατασκευή και λειτουργία της μαρίνας Πάφου προωθείται από το 2007. Συγκεκριμένα στις 29.6.2007 έληγε η υποβολή των προσφορών, έγινε ανάθεση του έργου τον Ιούνιο του 2008 και έκτοτε ακολούθησαν οι προσφυγές στο Ανώτατο με αποτέλεσμα το έργο να κατακυρωθεί στην Κοινοπραξία “Poseidon Grand Marina of Paphos” το 2016.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Πάφου, υπήρχε μία καθυστέρηση δέκα ετών που οφείλεται, -όπως είπε-, σε διαδικαστικές διαδικασίες που ακολούθησαν οι ενδιαφερόμενοι προσφοροδότες.

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως η μαρίνα που θα κατασκευαστεί στα Πότιμα της Κισσόνεργας επί του παραλιακού δρόμου Κόλπου των Κοραλίων, θα είναι λιμάνι αναψυχής, με συνολική χωρητικότητα 1000 θέσεων ελλιμενισμού, συνολικής έκτασης 155 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, θα περιλαμβάνει εμπορικό τμήμα που θα έχει εστιατόρια, καταστήματα, αθλητικά κέντρα και γυμναστήρια ενώ σε οικιστικό μέρος θα δημιουργηθούν παράκτιες επαύλεις, τουριστικό χωριό, μεζονέτες και πολιτιστικό κέντρο.

Πρόσθεσε πως όλες αυτές οι αναπτύξεις θα είναι συνολικής έκτασης 40 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.

Πηγή ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ