22.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Μαθητές της Πάφου συμμετέχουν σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό για το έτος Δον Κιχώτη

Σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό που προκήρυξε η Ισπανία για το έτος Δον Κιχώτη θα λάβει μέρος το Γυμνάσιο Παναγίας Θεοσκέπαστης Πάφου, με τη μεγάλων διαστάσεων τοιχογραφία που δημιούργησε ομάδα καθηγητών και μαθητών υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή του σχολείου Γιώργου Γεωργίου.

Στην ομάδα συμμετέχουν οι καθηγητές Ευδοκία Πέτρου, Μαρία Παπαδοπούλου, Θεανώ Κριθαρίδου και Χάρις Νατιώτης καθώς και ομάδα μαθητών, ανάμεσα στους οποίους ο Γιώργος, η Αλάνα, η Ιωάννα, ο Στέλιος, ο Στέφανος, ο Σέργιος, η Αγγελική, η Χριστίνα και η Άντρεα όλοι τους μαθητές με έφεση στις Καλές Τέχνες.

CNA_M35f3503dd41145ae8f53a7ce2b6656bf

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σύμφωνα με την φιλόλογο Ευδοκία Πέτρου, οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από το κλασσικό αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας του Ισπανού συγγραφέα Θερβάντες, που αγαπήθηκε σε όλον τον κόσμο και έγινε φωτεινό σύμβουλο για ανθρώπους όλων των ηλικιών κι εποχών.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια – όπως είπε- δημιούργησαν μια τοιχογραφία στο Γυμνάσιο τους, χρησιμοποιώντας έναν τοίχο του σχολείου τους 6 μέτρα Χ 4,5, τον οποίο μεταμόρφωσαν σε έργο τέχνης.

Πρόκειται, είπε στο ΚΥΠΕ η κ. Πέτρου, για μια μοναδική τοιχογραφία στην οποία καθηγητές και μαθητές εργάστηκαν με την ψυχή τους για 2,5 μήνες και δημιούργησαν ένα έργο διαχρονικό στέλνοντας μηνύματα πανανθρώπινα.

Η προσπάθεια ξεκίνησε από τα μέσα του Γενάρη και ολοκληρώθηκε περί τα μέσα Μαρτίου.

Μέσα από το έργο τους, κατέληξε, οι μαθητές διδάχθηκαν πολλά και προπάντων το σεβασμό προς τον ίδιο τον άνθρωπο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ