22.4 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

Μαθητές της Πάφου μετέτρεψαν το σχολείο τους σε καμβά στα πλαίσια της εκδήλωσης «Συνδέοντας ηπείρους και γεφυρώνοντας πολιτισμούς [φωτογραφίες]

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαΐου η εκδήλωση «Συνδέοντας ηπείρους και γεφυρώνοντας πολιτισμούς-Το σχολείο καμβάς» του προγράμματος: «Σχολεία εν δράσει», της ΠΠΕ Πάφος2017. 

Στην αυλή του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Πάφου, η οποία μετατράπηκε σε ένα ανοιχτό εργοστάσιο πολιτισμού, συναντήθηκαν οι μαθητές του Α΄ Δημόσιου Νηπιαγωγείου Πάφου, του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Πάφου-«Δημήτρειον» και του Ζ΄ Δημοτικού Σχολείου Πάφου-«Αγίου Κενδέα» και συμμετείχαν σε μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στην πόλη μας την ΠΠΕ Πάφος2017.

my

Η ταχύτητα σκοτώνει

Οι μαθητές τραγούδησαν, έπαιξαν και δημιούργησαν μεγάλα εικαστικά έργα εμπνευσμένα από τους θεματικούς άξονες  της ΠΠΕ Πάφος2017, μύθος και θρησκεία, παγκόσμιοι ταξιδιώτες και στάδια του μέλλοντος.

Υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών και με τη βοήθεια των γονιών τα παιδιά δημιούργησαν έργα χρησιμοποιώντας μπογιές, χαρτί, ύφασμα, πλαστικό, αλλά και φυσικά υλικά όπως βότσαλα, κοχύλια, ξύλο και μαλλί.

Το σχολείο μετατράπηκε  σε ένα μεγάλο καμβά όπου οι δημιουργίες των παιδιών  ανέδειξαν τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της πόλης μας και τη διαφορετικότητα των λαών-πολιτισμών που συνυπάρχουν και δημιουργούν αρμονικά.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 300 παιδιά και 27 εκπαιδευτικοί. Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί: Μαρία Χατζησοφοκλέους, Στέλλα Δημητριάδη και Άντρια Χατζηιωάννου.

 

 

????????????????????????????????????
Η όλη εκδήλωση πλαισιώθηκε από καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο περιλάμβανε:

α. διασκευή του τραγουδιού «Φιλντισένιο καραβάκι»  από τα παιδιά της προδημοτικής του Α΄ Δημόσιου Νηπιαγωγείου Πάφου τα οποία διεύθυνε η δ/ντρια του νηπιαγωγείου κ. Άντρη Κωμοδρόμου και συνόδευε στο αρμόνιο η κ. Χρίστια Κωμοδρόμου, ενώ τη διδασκαλία του τραγουδιού είχε η κυρία Έλενα Ευθυμίου,

β. τον «Ύμνο της Ευρώπης» από τη χορωδία και ορχήστρα των  Γ΄ και Δ΄ τάξεων του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Πάφου-«Δημήτρειον», την οποία διεύθυνε ο εκπαιδευτικός του σχολείου κ.  Νικόλας Περικλή και συνόδευε στο αρμόνιο η εκπαιδευτικός του σχολείου κ. Έμιλη Δημητρίου και

γ. μια διαδραστική παρουσίαση από τα παιδιά των Γ΄, Δ΄, Ε’ και Στ’ τάξεων  του Ζ΄ Δημοτικού Σχολείου Πάφου-«Αγίου Κενδέα» την οποία ετοίμασε η εκπαιδευτικός του σχολείου κ. Στέλλα Δημητριάδη, κατά τη διάρκεια της οποίας οι μαθητές κρατώντας τις σημαίες των χωρών της Ευρώπης χαιρέτησαν τους προσκεκλημένους σε όλες τις γλώσσες της Ευρώπης.

Στον χώρο της εκδήλωσης προσφέρθηκαν εδέσματα διαφόρων χωρών συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου, τα οποία ετοίμασαν οι γονείς των παιδιών, αφού η γαστρονομία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας και του πολιτισμού των λαών.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ανάμεσα σ’ άλλους ο πρόεδρος της ΠΠΕ Πάφος 2017, Δρ Χρήστος Πατσαλίδης, η εκτελεστική διευθύντρια της ΠΠΕ Πάφος 2017 κ. Μαρίνα Βρυωνίδου και ο λειτουργός εθελοντισμού κ. Στέλιος Παπαγεωργίου. Παρευρέθηκαν επίσης, και οι  γονείς των παιδιών των τριών εκπαιδευτηρίων.

myr

Ο Δρ.  Χ. Πατσαλίδης έδωσε τα συγχαρητήριά του στους συντελεστές της εκδήλωσης και δήλωσε ότι οι δράσεις αυτές αποτελούν μέρος  του προγράμματος «Σχολεία εν δράσει» της ΠΠΕ Πάφος 2017, που έχουν στόχο την επιμόρφωση, αλλά και την  εμπλοκή των παιδιών των Δημοτικών σχολείων της πόλης και επαρχίας της Πάφου στο θεσμό ΠΠΕ Πάφος2017.

myroula

Επιπλέον, η  κ. Μαρίνα Βρυωνίδου χαιρετώντας την εκδήλωση είπε ότι πρόκειται για μια πραγματική γιορτή πολιτισμού, συνεργασίας και δημιουργίας, Πρόσθεσε επίσης ότι τα «Σχολεία εν δράσει» δείχνουν το δρόμο της κοινωνικής συμμετοχής και εμπλοκής στο θεσμό της ΠΠΕ Πάφος 2017.

Τέλος, ο κ. Στέλιος Παπαγεωργίου ανάφερε ότι η πόλη μας ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης χρειάζεται όλους εμάς να στηρίξουμε αυτό το μοναδικό και υπέροχο ταξίδι ως εθελοντές, έτσι ώστε να κάνουμε πραγματικότητα αυτή την τεράστια πολιτιστική διοργάνωση της πόλης μας.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ