24.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Μαθητές από την Πολωνία επισκέφθηκαν τον Δήμο Πάφου

Ομάδα μαθητών από την περιοχή του Lodz της Πολωνίας, η οποία επισκέπτεται την Πάφο έπειτα από σχετική πρόσκληση του Δήμου Πάφου και του Λυκείου Α’ Εθνάρχη Μακαρίου του Γ’ Πάφου, δέχτηκε σήμερα ο Δήμαρχος της πόλης Φαίδωνας Φαίδωνος.

Οι έντεκα Πολωνοί μαθητές και οι τρείς συνοδοί καθηγητές επισκέπτονται την Πάφο στο πλαίσιο των στενών και παραγωγικών σχέσεων που διατηρεί τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Πάφου με την Πρεσβεία της Πολωνίας στην Κύπρο και φιλοξενούνται στην πόλη μας  από το  Λύκειο Α’ Εθνάρχη Μακαρίου του Γ’.

Κατά τη συνάντηση, ο κ Φαίδωνος αναφέρθηκε  στις μακρόχρονες σχέσεις που διατηρεί η Πάφος με την Πολωνία, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την ανεκτίμητη προσφορά της Πολωνικών Αρχαιολογικών Αποστολών στον τόπο μας, η οποία χρονολογείται από την δεκαετία του 1960, όταν η ανασκαφική ομάδα του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας υπό τη Διεύθυνση του Καθηγητή Αντρέας Νταζέφσκι έφερε στο φως τα περίφημα ψηφιδωτά της Πάφου. Το πολύτιμο αυτό έργο, σημείωσε ο Δήμαρχος, συνεχίζεται και σήμερα αφού  η Αρχαιολογική Αποστολή του Γιαγκελόνιου Πανεπιστημίου της Κρακοβίας διενεργεί από το 2011 την ανασκαφή της Αρχαίας Αγοράς.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Από την πλευρά τους, οι Πολωνοί μαθητές εξέφρασαν την χαρά τους για την επίσκεψή τους στην Πάφο και δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία που τυγχάνουν στην πόλη μας.

 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ