20.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Μαγεύει ξανά η φύση της Πάφου: Εντοπίστηκε αρτεσιανό πηγάδι το οποίο αναβλύζει νερό από τη γή [βίντεο]

Μαγικά πραγματικά πράγματα ξεπροβάλλονται από τη φύση της Πάφου. Ένα βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στη σελίδα ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ δείχνει μια τρύπα να “ρίχνει” προς τα πάνω το νερό το οποιο τρέχει από ποτάμι της Πάφου.

Σύμφωνα με όσους γνωρίζουν αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα αρτεσιανό πηγάδι, συγκεκριμένα κοντά στην Νικόκλεια της επαρχίας Πάφου το οποίο και χρονολογείται και λόγω της έντονης βροχόπτωσης αυτού του Χειμώνα, βγήκε στην επιφάνεια κυριολεκτικά δημιουργώντας ένα πραγματικά μοναδικό και εντυπωσιακό φαινόμενο.

Τι ακριβώς συμβαίνει με το νερό σε ένα αρτεσιανό πηγάδι:

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το υδροφόρο στρώμα (ή αλλιώς υδροφορέας) που φιλοξενεί το αρτεσιανό νερό, βρίσκεται εγκλωβισμένο κάτω από ένα αδιαπέρατο στρώμα. Μα πώς εγκλωβίστηκε στον υδροφορέα, όταν πάνω από αυτόν βρίσκεται πέτρωμα που δεν επιτρέπει τη διείσδυση του νερού; Συνήθως, σε τέτοιες περιπτώσεις, η κλίση του υδροπερατού στρώματος είναι τέτοια ώστε, παρότι υπόκειται ενός υδατοστεγούς σχηματισμού, να καταφέρνει να εμφανίζεται στην επιφάνεια της γης σε κάποια περιοχή. Αυτή η περιοχή αποτελεί και την περιοχή τροφοδοσίας του: το νερό από την επιφάνεια διεισδύει στο εσωτερικό του υδροφορέα, ακολουθώντας την κλίση των πετρωμάτων, και κατέρχεται σε βάθος μέχρι να συναντήσει το υποκείμενο υδατοστεγές στρώμα, με αποτέλεσμα να “αιχμαλωτίζεται” μεταξύ των δυο υδατοστεγών στρωμάτων. Όντας στην “αιχμαλωσία”, το αρτεσιανό νερό “νιώθει” αρκετά “πιεσμένο”, αναζητώντας κάθε ευκαιρία για να αποδράσει!

 

Magic?!?!

Gepostet von Andreas Theodorou am Montag, 8. April 2019

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ