19.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Μάθαμε τι παραγγέλνουν οι Παφίτες και οι Παφίτισσες απο το Ίντερνετ; (ΛΙΣΤΑ)

Το διαδίκτυο στις μέρες μας είναι το μέσο για τη διεκπαιρέωση πάρα πολλών εργασιών και δεν είναι λίγοι εκείνοι που κυριολεκτικά έχουν πάθει εξάρτηση με το Ίντερνετ και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα χωρίς αυτό. 


Το PafosPress.com  έκανε μια μικρή έρευνα στις ιδιωτικές εταιρείες παράδοσης δεμάτων αλλά και στις διεθνείς εταιρείες παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών και σας παρουσιάζει τι ακριβώς αγοράζουν συνήθως οι Παφίτες και οι Παφίτισσες απο το διαδίκτυο.

Αρχικά να αναφέρουμε ότι πρώτη σε προτίμηση ιστοσελίδα παραγγελιών προϊόντων είναι και στην Πάφο το eBay, με την Amazon να ακολουθεί αλλά με μεγάλη διαφορά απο την πρώτη.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Χώρα με την πρώτη προτίμηση προέλευσης προϊόντων, σύμφωνα με την έρευνα μας, είναι η Κίνα με τη Σιγκαπούρη να ακολυθεί κατά πόδας. Εδώ να αναφέρουμε ότι τα προϊόντα απο χώρες τις ΕΕ δεν έχουν δασμούς ενώ απο τρίτες χώρες φορολούνται μέχρι και 20%.

Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα όπως το PafosPress.com είναι σε θέση να γνωρίζει δεν είναι λίγοι εκείνοι που πηγαίνοντας να παραλάβουν τα προϊόντα που παρρήγγειλαν υποστηρίζουν ότι ανήκουν σε κάποιο άλλο, συνήθως φίλο ή φίλη τους. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις με χάπια και ερωτικά βοηθήματα οι ιδιοκτήτες δεν πήγαν καν να τα παραλάβουν με αποτέλεσμα να στραφούν πίσω στον αποστολέα τους.

Τώρα στο κεφαλαιώδες ερώτημα που είναι τι αγοράζουν οι Παφίτες και οι Παφίτισσες η λίστα έχει ως εξής με σειρά προτίμησης:

  1. Είδη ένδυσης, υπόδησης και αθλητικά είδη (Σε αυτή την κατηγορία μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και απο ιστοσελίδες και ηλεκτρονικά καταστήματα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με κυριότερη την αγορά της Αγγλίας)
  2. Ηλεκτρονικές συσκευές όπως βιντεοκάμαρες, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα, τηλεόρασεις, DVDs, θήκες κινητών, hands free, gadgets, selfie sticks κλπ
  3. Ταξιδιωτικές υπηρεσίες, όπως εισιτήρια, ενοικιάση αυτοκινήτου κλπ.
  4. Αγορές φαρμάκων συμπεριλαμβανομένων συμπληρωμάτων διατροφής και βιταμινών (απο λιποδιαλύτες και χάπια αδυνατίσματος μέχρι χάπια για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας ή ανόρθωσης στήθους και μεγέθυνσης γεννητικών οργάνων). Εδώ στις πλείστες περιπτώσεις τα χάπια δεν μπορούν να εισαχθούν ελεύθερα αν δεν έχουν την έγκριση των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών ή αν η παραγγελία δεν συνοδεύεται απο ιατρική συνταγή την οποία σε αρκετές περιπτώσεις καλούνται οι ιδιοκτήτες να προσκομίσουν.
  5. Οικιακά είδη, έπιπλα, παιχνίδια, είδη τέχνης
  6. Είδη ομορφιάς, καλλυντικά (κρέμες προσώπου, μάσκες καθαρισμού, extensions, νύχια κλπ
  7. Συσκευές προσωπικής υγιεινής και φροντίδας (πλάκες μαλλιών, συσκεύες περιποίησης νυχιών κ.ο.κ.)
  8. Ερωτικά βοηθήματα
  9. Αγορές εξαρτημάτων και περιφερειακού εξοπλισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών
  10. Online αγορά βιβλίων, περιοδικών και εφημερίδων

Αξίζει να σημειωθεί ότι απο τα πιο πάνω δεν φέρει τις απαιτούμενες σημάνσεις ασφάλειας τη γνωστή CE αν παραληφθεί απο τα ταχυδρομία κατάσχεται απο το Τμήμα Τελωνείου και καταστρέφεται επι τόπου.

Επίσης ρούχα και άλλα είδη τα οποία δεν είναι γνήσια αλλά πιστές απομιμήσεις γνωστών αλυσίδων του εξωτερικού δεν μπορούν να περάσουν στην Κύπρο και επίσης κατάσχονται και καταστρέφονται αφού παραβιάζουν την κείμενη Νομοθεσία για εμπορεύματα γνωστών εμπορικών σημάτων που παραβιάζουν τα Δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ