22.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Λιγότεροι οι άποροι μαθητές φέτος στα Δημοτικά της Πάφου, λένε οι Γονείς

Καλύτερη ήταν η φετινή χρονιά  και με λιγότερα προβλήματα σε σχέση με την περσινή, σε ό,τι αφορά τους άπορους μαθητές και τον αγώνα που έγινε για  κάλυψη των αναγκών τους, ανέφερε ο  πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου Χριστόδουλος Δημητρίου .

Στα Δημοτικά φέτος  Πάφου, Χλώρακας και Γεροσκήπου στη λίστα  των δικαιούχων ήταν καταγεγραμμένοι περίπου –όπως είπε στο ΚΥΠΕ – 550 άποροι μαθητές, σύμφωνα με τον αριθμό που αναπροσαρμόζεται ανά μήνα.

Ο κ. Δημητρίου εκτίμησε ωστόσο πως θα υπάρχει ανάγκη σίτισης των μαθητών και κατά την νέα χρονιά ακόμη και με μειωμένο αριθμό δικαιούχων.

Επεσήμανε ακόμη πως στόχος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου για τη νέα σχολική χρονιά είναι να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στα θέματα της παραβατικότητας .

Η ταχύτητα σκοτώνει

Οκ. Δημητρίου είπε πως η Ομοσπονδία επικεντρώνεται  και στην καλύτερη  κατανομή των μαθητών  στα Δημοτικά της περιοχής της Πάφου, μετά από πρωτοβουλία του Α’Λειτουργού Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου σε συνεργασία με την Σχολική εφορεία.

Ακολούθως ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Επαρχιακό Λειτουργό Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου Κώστα Χαμπιαούρη ο οποίος δίνει μάχες μαζί με τους γονείς , όπως ανέφερε, για να πάρει και η επαρχία τα κονδύλια που της αναλογούν σε σχέση με την αναβάθμιση των εκπαιδευτηρίων.

Μέχρι τώρα η Επαρχία δεν έπαιρνε ότι της αναλογούσε, είπε ο Χριστόδουλος Δημητρίου και αυτό θα πρέπει να αλλάξει ενώ  μεγάλη προσπάθεια γίνεται για την πιο σωστή εφαρμογή και τήρηση των σχολικών περιφερειών, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ