24.9 C
Paphos
Tuesday, April 16, 2024

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ: Τον Δήμο Πάφου επισκέφθηκαν τα συγκροτήματα από την Ιορδανία και τη Τσεχία

Επίσκεψη στο Δήμο Πάφου και συνάντηση με τον Δήμαρχο Φαίδωνα Φαίδωνος πραγματοποίησαν σήμερα οι επικεφαλής των μουσικοχορευτικών παραδοσιακών συγκροτημάτων από την Αδελφοποιημένη πόλη του Αμμάν της Ιορδανίας και την πόλη Μποϊκοβίτσε της Τσεχίας, που φιλοξενούνται στην Πάφο στο πλαίσιο του 4ου Λαογραφικού Τριήμερου.

Υποδεχόμενος τις αντιπροσωπείες των φιλοξενούμενων συγκροτημάτων, ο Δήμαρχος Πάφου υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι η Τοπική Αρχή στηρίζει και ενισχύει τέτοιες πρωτοβουλίες που εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις με τις Αδελφοποιημένες πόλεις όπως το Αμμάν και συμβάλλουν ταυτόχρονα στη γνωριμία και συνεργασία με πόλεις φιλικών χωρών όπως η Τσεχία.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των συγκροτημάτων εξέφρασαν την χαρά τους για την ευκαιρία που τους δίνεται να παρουσιάσουν την λαϊκή παράδοση του τόπου τους στο κοινό της Πάφου και δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την φιλοξενία που τυγχάνουν στην πόλη μας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τους εκπροσώπους των ξένων συγκροτημάτων συνόδευε ο Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου «Το Κτήμα» Χριστάκης Παπανικολάου. Το διήμερο του Λαογραφικού Ομίλου στην πόλη μας ανοίγει και επίσημα απόψε με τη μεγάλη εκδήλωση στις 8.00 μ.μ. στην Πλατεία Δημαρχείου και συνεχίζεται στον ίδιο χώρο αύριο Σάββατο.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ