27.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Λίγο πριν φύγει ο Χειμώνας μας δείχνει ξανά “τα δόντια” του – Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι μέχρι την Τσικνοπέμπτη

Χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα, o καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος, ενώ αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και σταδιακά στα παράλια µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη και στα προσήνεµα µέχρι κυµατώδης αλλά στα δυτικά γενικά κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Τοπικά στα ορεινά αναµένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί και αργότερα ως βορειοδυτικοί, µέτριοι και στα παράλια ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη µέχρι κυµατώδης αλλά στα δυτικά και τα βόρεια κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 10 στα νότια και ανατολικά παράλια και στον -1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.
Την Πέµπτη, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ αναµένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδα. Τοπικά στα ορεινά αναµένεται να πέσει χιόνι. Ο καιρός θα βελτιωθεί από αργά το απόγευµα. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση για να κυµανθεί λίγο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από το απόγευµα θα παρατηρούνται, κατά διαστήµατα, τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο για να κυµανθεί λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Το Σάββατο, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή και λίγα χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, για να παραµείνει λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ