19.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Λήξη των εργασιών της 4ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων

Πραγματοποιήθηκε χθες, 21 Οκτωβρίου η Ολομέλεια της 4ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων, στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων στη Λευκωσία.

Νέοι και Νέες από όλη την Κύπρο ανέλαβαν τον ρόλο Βουλευτών και Επικεφαλής Κοινοβουλευτικών Επιτροπών σε μια ιδιότυπη προσομοίωση της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης των Εργασιών της Ολομέλειας της 4ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων χαιρετισμό απηύθυνε ο Προέδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων,κ. Δημήτρης Συλλούρης, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου κ. Παναγιώτης Σεντώνας. Εκ μέρους των συνδιοργανωτών χαιρετισμό απήυθυναν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου κ. Μάριος Φιλίππου και η Πρόεδρος του Cyprus Youth DiplomaCY κα. Ιωάννα Δημοσθένους.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε 5 επιτροπές: Περιβάλλοντος, Εσωτερικών, Εξωτερικών κι Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Εργασίας, Προνοίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Παιδείας με στόχο την εξοικείωση τους με τον θεσμό του κοινοβουλευτισμού και τη συζητήση θεμάτων που αφορούν την νεολαία.

Οι Νέοι και Νέες Βουλευτές συνέγραψαν και παρέδωσαν τελικές εκθέσεις, οι οποίες θα παραδοθούν σε αρμόδια υπουργεία και τεχνοκράτες έτσι ώστε να ληφθούν υπόψιν από τα κέντρα λήψης αποφάσεων του κράτους.

Ιδιαίτερη έμφαση φέτος, έχει δοθεί στην έμφυλη διάσταση  του προγράμματος, στο πρόβλημα της στέγασης για τους νέους και τις νέες της Κύπρου και στην καλύτερη διασύνδεση του σχολείου με την αγορά εργασίας.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας, Πρόεδρος της 4ης ΒτΝΑ εξελέγη ο Νέος Βουλευτής κ. Ανδρέας Χαραλάμπους. Η θητεία τόσο του Προέδρου όσο και των Βουλευτών της 4ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων θα είναι διετής.

Οι Κοινοβουλευτικές Εκθέσεις των πέντε Κοινοβουλευτικών Επιτροπών που προσομοιώθηκαν υπερψηφίσθηκαν και αποτελούν πλέον επίσημες Εκθέσεις της 4ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων.

Το πρόγραμμα συνδιοργανώνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και το Cyprus Youth DiplomaCY, με τη χρηματοδότηση του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό για το Πρόγραμμα της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων μπορείτε να ανακτήσετε στην ιστοσελίδα  www.voulineon.com καθώς επίσης στη σελίδα της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων στο Facebook.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ