19.9 C
Paphos
Sunday, May 5, 2024

Λάζαρος Ομήρου: Ιστορικής σημασίας η αδελφοποίηση με Χερτζιλία του Ισραήλ

Σήμερα στις 18:00 στο Δημοτικό μέγαρο Πάφου παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, της πρέσβειρας του Ισραήλ στην Κύπρο και του δημοτικού συμβουλίου Πάφου θα υπογραφεί η συμφωνία αδελφοποίησης Πάφου-Χερτζιλία.


Η συμφωνία είναι ιστορικής σημασίας και έρχεται να σπάσει διάφορα ταμπού που διατηρούνταν για χρόνια που έβλεπαν με επιφύλαξη τις σχέσεις της χώρας μας με το Ισραήλ.
Οι πρόσφατες κοινές έρευνες για ανακάλυψη υδρογονανθράκων και η απο κοινού ρύθμιση των ΑΟΖ των δύο χωρών δημιούργησαν συνθήκες ευρύτατης συνεργασίας και συμπόρευσης σε πλήθος θεμάτων.
Ο Δήμος Πάφου με ιδιαίτερη χαρά εγκαινιάζει σήμερα και επίσημα σχέσεις με την ίσως πιο ανεπτυγμένη οικονομικά-επιχειρηματικά περιοχή του Ισραήλ. Την Χερτζιλία που αποκαλείται από πολλούς ως το Silicon Valley της Μέσης Ανατολής, αφού εκεί έχουν τις έδρες τους μεταξύ άλλων εταιρείες κολοσσοί της παγκόσμιας έρευνας και τεχνολογίας όπως η Microsoft, η Apple και η Martix.
Ήδη έχουν ξεκινήσει να αναπτύσσονται κοινές δράσεις μεταξυ των δύο πόλεων στον τομέα της τεχνολογίας αφού έχουν ήδη συσταθεί ομάδες εργασίας.
Ο Δήμος Πάφου οφείλει σταθερά και αταλάντευτα να συνεχίσει την πολιτική της εξωστρέφειας. Διότι μόνο οφέλη μπορεί να αποκομίσει από τη συνομολόγιση διεθνών συμμαχιών τέτοιας ακτινοβολίας.
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ