18.9 C
Paphos
Saturday, April 27, 2024

Κώστας Δίπλαρος: “Απαράδεκτη και αυθαίρετη η ενέργεια Φαίδωνος με τις τέντες”

Η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ Αριστερά Ν.Δ στο Δήμο της Πάφου, αισθάνεται έντονα την ανάγκη να τοποθετηθεί και δημόσια σε σχέση με το ζήτημα  που πρόεκυψε τις τελευταίες μέρες στο Δήμο της Πάφου και αφορά την σκίαση καταστημάτων και άλλων υποστατικών στο κέντρο της πόλης.

Καταρχήν η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ θεωρεί απαράδεκτη την ενέργεια του Δημάρχου Πάφου, να προχωρήσει αυθαίρετα και χωρίς προηγούμενη συνεννόηση στην απομάκρυνση τεντών από καταστήματα που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη προχθεσινή τακτική συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου στις 6/11 και ενώ το θέμα τέθηκε και έγινε αποδεκτό από το Δήμαρχο να συζητηθεί  εκτός ημερήσιας διατάξεως ο Δήμαρχος, έκλεισε την συνεδρία και παρά τις εκκλήσεις δημοτικών συμβούλων αποχώρησε από την αίθουσα χωρίς να συζητηθεί οτιδήποτε.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αξίζει να σημειώσουμε ότι δημοτικοί σύμβουλοι προχώρησαν σε εκκλήσεις προς το Δήμαρχο όπως μη προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια έως ότου ξεκαθαρίσει το ζήτημα και επανέλθει το Δημοτικό Συμβούλιο με ολοκληρωμένη πρόταση προς του καταστηματάρχες σε σχέση με τη σκίαση προσόψεων καταστημάτων και άλλων υποστατικών στο εμπορικό κέντρο.

Παρόλα αυτά, χθες νωρίς το πρωί συνεργεία του Δήμου προχώρησαν στην απομάκρυνση τεντών από διάφορα καταστήματα, εξέλιξη που προκάλεσε όπως αναμενόταν ένταση και ανησυχία στους καταστηματάρχες της περιοχής.

Μετά από έντονες παραστάσεις που έγιναν προς το Δήμαρχο η απομάκρυνση των διαφόρων υλικών σκίασης σταμάτησε μέχρι να ξεκαθαρίσει το ζήτημα .

Ως Δημοτική Ομάδα αντιτασσόμαστε σε οποιαδήποτε αυθαίρετη ενέργεια, γίνεται  χωρίς την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου. Έχουμε την πεποίθηση ότι τέτοιου είδους ενέργειες προκαλούν αχρείαστη αναστάτωση και ταλαιπωρία στους συμπολίτες μας καταστηματάρχες ενώ πλήττουν το εμπορικό-ιστορικό κέντρο της Πάφου, το οποίο άμεσα χρειάζεται αναζωογόνηση.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ