21.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Κύπρος: Ετοιμότητα Αστυνομίας για συλλήψεις μαθητών στις διήμερες – Αυτός είναι ο λόγος…

Έντονη ανησυχία σε γονείς και Αστυνομία προκαλούν οι διήμερες εκδρομές, που διοργανώνονται από μαθητές Λυκείων στα ορεινά θέρετρα, και κυρίως στην Κακοπετριά, όπως αποκάλυψε το Σίγμα.

 

Η κατάσταση με τις εκδρομές των μαθητών έχει ξεφύγει δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, Κυριάκος Νικηφόρου, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Οι εκδρομές αυτές οργανώνονται αποκλειστικά από τους μαθητές και ουδεμία εμπλοκή έχουν οι Σύνδεσμοι Γονέων ή οι Διευθυντές των σχολείων.

Περιγράφοντας την κατάσταση ο κ. Νικηφόρου αναφέρθηκε σε ξέφρενα πάρτι, στα οποία πολλοί μαθητές καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, άλλοι κάνουν χρήση ναρκωτικών, ενώ έξαρση παρατηρείται και στο χάπι της «επόμενης ημέρας», εννοώντας ότι προχωρούν σε σεξουαλικές πράξεις, χωρίς προφυλάξεις.

Αρκετές φορές, είπε, στην κατοχή μαθητών εντοπίστηκαν ρόπαλα, σιδερογροθιές και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα.

Οι οργανωμένοι γονείς ενημέρωσαν σχετικά την Αστυνομία, η οποία βρίσκεται σε ετοιμότητα, θα αυξήσει την παρουσία της στις περιοχές αυτές και αν κριθεί αναγκαίο θα παρέμβει και θα προχωρήσει και σε συλλήψεις.

Ο κ. Νικηφόρου κάλεσε και τους γονείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους, όταν υπογράφουν δίνοντας τη συναίνεσή τους για να μεταβούν τα παιδιά τους στις εκδρομές αυτές.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ