20.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

WHO is WHO: Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης- ΔΗΣΥ Πάφος

Ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης γεννήθηκε στις 16 Ιουνίου 1984 στην Πάφο.  Είναι παιδί του Ανδρέα Λετυμπιώτη, επιχειρηματία και πρώην Δημοτικού Συμβούλου Πάφου και της Ξανθούλας Λετυμπιώτου, συνταξιούχου Λυκειάρχη.  Από το 2013 είναι νυμφευμένος με την Ειρήνη Σοφοκλέους Λετυμπιώτη, καθηγήτρια Αγγλικών.


Ακαδημαϊκά

Αποφοίτησε από το Α’ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ Πάφου με Άριστα.  Με τη λήξη της στρατιωτικής του θητείας φοίτησε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αποκτώντας πτυχίο Αρχιτέκτονα Μηχανικού και ακολούθως απέκτησε μεταπτυχιακό πτυχίο στην Αρχιτεκτονική από το Πανεπιστήμιο της Πεννσυλβάνια(UPenn) των ΗΠΑ.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του επέστρεψε στην Κύπρο και εργάζεται ως Αρχιτέκτονας Μηχανικός σε Αρχιτεκτονικό γραφείο στη Λεμεσό.  Ζει και διαμένει στην Πάφο.

Πολιτική

Από πολύ μικρή ηλικία αναμείχθηκε με τα κοινά.  Πρόεδρος του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου του Α’ Εθνάρχη Μακαρίου.  Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων ανέπτυξε έντονη δράση στα δρώμενα της Θεσσαλονίκης.  Διετέλεσε Πρόεδρος της Φοιτητικής Παράταξης Κυπρίων Πρωτοπορίας Θεσσαλονίκης το 2008-2009 και πρώτος σε σταυρούς προτίμησης εκλελεγμένος εκπρόσωπος της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Θεσσαλονίκης το 2009-2010 και εκπρόσωπος της ΔΑΠ ΝΔΦΚ τα έτη 2009 μέχρι 2011.  Κατά τη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε ενεργά στο εκλογικό επιτελείο των Προεδρικών Εκλογών του 2013 και των Ευρωεκλογών 2009, πρώτη εκλογική αναμέτρηση με κάλπες στο εξωτερικό.

Το 2012, εξελέγη Α’ Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Φοιτητικής Παράταξης Κυπρίων Πρωτοπορία και ήταν υπεύθυνος για τις τοπικές εξωτερικού.  Ακολούθως ανέλαβε Γραμματέας Ακαδημίας Πολιτικής Παρέμβασης Νέων της Νεολαίας Δημοκρατικού Συναγερμού συμβάλλοντας στην ίδρυση του θεσμού και αναλαμβάνοντας τη διοργάνωση και διεξαγωγή ποικίλων συζητήσεων πολιτικού προβληματισμού.  Το 2015 διορίζεται μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης “Πάφος 2017”.

Το καλοκαίρι του 2015 συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση και ίδρυση της πρωτοβουλίας “CYweCAN”, μιας πλατφόρμας προβληματισμού και διαλόγου μεταξύ Ε/Κ και Τ/Κ στην οποία συμμετέχουν πολλές Ε/Κ και Τ/Κ οργανώσεις νεολαίων και ΜΚΟ. Τον Αύγουστο του 2015 εκλέγεται Πρόεδρος Νεολαίας Δημοκρατικού Συναγερμού Πάφου, θέση την οποία κατέχει και σήμερα.  Κατά τη διάρκεια της θητείας του έχει διοργανώσει πολλές εκδηλώσεις με έντονη κοινωνική παρουσία στα δρώμενα της Πάφου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ