19.9 C
Paphos
Monday, May 6, 2024

ΚΥΠΡΟΣ: Στην ορφάνια για δεύτερη φορά τρίχρονο αγγελούδι

Συγκλονίζει η ιστορία μικρού αγοριού 3 μόλις χρονών που μεγαλώνει από την ημέρα γέννησής του στην Εντατική Μονάδα του Μακαρείου Νοσοκομείου και τυγχάνει βοήθειας από τους νοσηλευτές και τον ιερέα της περιοχής.
Το τρίχρονο αγγελούδι, ζει παραμονές των Χριστουγέννων για δεύτερη φορά τον εφιάλτη της μοναξιάς και της εγκατάλειψης, χωρίς οικογένεια, χωρίς σπίτι…Ήρθε στον κόσμο φέροντας το σύνδρομο συγγενούς υποαερισμού (υπνικής άπνοιας). Οι γονείς του, όμως, εν αντιθέσει με το υγιές δίδυμο αδερφάκι του, δεν δέχθηκαν ποτέ να αναλάβουν την ευθύνη και το μεγάλωμα του.
Λόγω της εγκατάλειψης από την ίδια τη μητέρα του, αμέσως μετά τη γέννησή του, υποχρεώθηκε να μεγαλώσει υπό τη φροντίδα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, στην Εντατική του Μακάρειου Νοσοκομείου Λευκωσίας. Στήριγμά του ήταν πάντα το προσωπικό του νοσοκομείου και ο ιερέας της ενορίας του Αγίου Δημητρίου, πατήρ Μάριος, που καθημερινά προσπαθούν να αφιερώνουν έστω και λίγα λεπτά συντροφιάς και αγάπης, χωρίς, βεβαίως, να έχουν καμία υποχρέωση, στο μικρό αγγελούδι. Την απαράδεκτη αδιαφορία της κοινωνίας, όμως, έμελλε να ζήσει και για δεύτερη φορά, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Σημερινής», επιβεβαιωμένες από ιατρικούς κύκλους, όταν, επιτέλους, βρέθηκε ανάδοχη οικογένεια που θα μεγάλωνε το 3χρονο αγοράκι. Δυστυχώς, η ιστορία δεν είχε ευτυχές τέλος, ούτε αυτήν τη φορά. Λίγο αργότερα, για λόγους που διερευνώνται, το μωρό αποφασίστηκε να περάσει και πάλι στη δικαιοδοσία του Γραφείου Ευημερίας.
Ολόκληρη η συγκλονιστική ιστορία στη «Σημερινή», που κυκλοφορεί.
Της Άννας Μαρίας Ευτυχίου – sigmalive
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ