19.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

ΚΥΠΡΟΣ: Δύο συνάνθρωποι μας χάθηκαν μέσα σε λίγες ώρες

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο. Το νέο θανατηφόρο σημειώθηκε στην οδό Φραγκλίνου Ρούσβελτ στη Λεμεσό.

Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται γυναίκα που οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι συγκρούστηκε μετωπικά με αυτοκίνητο.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και μοιραία για την οδηγό του πατινιού.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σε δηλώσεις επί τόπου ο Δ/ντης της Τροχαίας Αρχηγείου Γ.Γεωργίου, ανέφερε ότι παρά τις εκκλήσεις της Δύναμης προς όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου είχαμε ένα άλλο θανατηφόρο. Το νέο θύμα είναι 48χρονη από την Πολωνία, η οποία στην προσπάθειά της να διασταυρώσει την οδό, κτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα το οποίο οδηγούσε επίσης αλλοδαπός.

Η άτυχη γυναίκα ήταν μόνιμη κάτοικος Κύπρου.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΙΓΜΑ στη Λεμεσό η άτυχη γυναίκα εκτινάχθηκε και καρφώθηκε στον ανεμοθώρακα του οχήματος και ακολούθως παρασύρθηκε σε απόσταση πέραν των 50 μέτρων προτού καταλήξει βίαια στην άσφαλτο.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο στο Γενικό νοσοκομείο Λεμεσού όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατο της.

Στον οδηγό του οχήματος ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία κινείτο με ψηλή ταχύτητα και ήταν κάτοχος μαθητικής άδειας,  διενεργήθηκε προκαταρκτικός έλεγχος αλκοόλης με αρνητική ένδειξη. Ο οδηγός συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

Τα ακριβή αίτια του νέου θανατηφόρου αναμένεται να ξεκαθαρίσουν με την ολοκλήρωσή των εξετάσεων των μελών της τροχαίας Λεμεσού στη σκηνή.

Εν τω μεταξύ νέο εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (30/08) στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στη Γερμασόγεια. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, νεκρός είναι ο άτυχος Δημήτρης Γεωργίου, 63 ετών, οικοδόμος και τέως κάτοικος συνοικισμού Συνοικισμού Κολοσσίου, ο οποίος ενώ εργαζόταν πάνω σε σκαλωσιά, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έχασε την ισορροπία του με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος τεσσάρων μέτρων.
Θέμα τήρησης των κανόνων ασφαλείας εντοπίζει το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, αφού όπως δήλωσε στη σκηνή ο Επιθεωρητής του Τμήματος, Κύπρος Κύπρου, “από τις πρώτες ενδείξεις και διαπιστώσεις, πληροφορίες και μαρτυρίες, φαίνεται ότι δεν τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας και δεν υπήρχαν κατάλληλα δάπεδα εργασίας και κατάλληλος εξοπλισμός”.

Ο άτυχος 62χρονος, σύμφωνα με τον κ. Κύπρου, ενώ ασχολείτο με την αφαίρεση καλουπιών, πατούσε σε μεταλλική πλατφόρμα που δεν ήταν στερεωμένη, “δεν είχε επαρκές πλάτος και δεν είχε πλευρική προστασία”.

Από την πρώτη στιγμή οι εργασίες στην οικοδομή σταμάτησαν με οδηγίες του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, μέχρι την λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων ασφάλειας, που θα τύχουν επιθεώρησης.

“Ανάλογα με τα πορίσματα και τα συμπεράσματα της διερεύνηση του ατυχήματος, θα είναι και οι μελλοντικές ενέργειες του τμήματος”, κατέληξε στις δηλώσεις του ο Επιθεωρητής του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Ο άτυχος εργάτης μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ωστόσο οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ