21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

ΚΥΠΡΟΣ: Δημοσίευμα για ισχυρισμούς ύπαρξης κροκοδείλων σε φράγμα

Σε ισχυρισμούς ότι στο φράγμα στο κατεχόμενο Κιόνελι υπάρχουν κροκόδειλοι αναφέρεται δημοσίευμα στην ηλεκτρονική “Κίπρις σον ντακικά”, το οποίο αναφέρεται σε δηλώσεις του ζωολόγου Μερτ Μπεσίκτας εκ μέρους του ζωολογικού κήπου στο Βουνό, σχετικά με οδηγίες που έχει πάρει από τις “κτηνιατρικές υπηρεσίες” να ερευνήσει καταγγελίες για ύπαρξη κροκοδείλων στο εν λόγω φράγμα.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Μπεσίκτας ανέφερε ότι κατά τις πρώτες έρευνες που έγιναν δεν υπήρξαν στοιχεία που να φανερώνουν ότι στο φράγμα υπάρχουν κροκόδειλοι ενώ σε δηλώσεις του ο “διευθυντής” των κτηνιατρικών υπηρεσιών Χουσεΐν Ατάμπεν διέψευσε ότι έχουν δοθεί τέτοιες οδηγίες.

Ο κ. Μπεσίκτας είπε ότι το ενδεχόμενο να υπάρχουν κροκόδειλοι είναι μεγάλο αφού πολλοί τ/κ αγοράζουν στην τιμή των 200 ευρώ κροκόδειλους από τις ελεύθερες περιοχές και αφού τους μεταφέρουν παράνομα στα κατεχόμενα τους φροντίζουν μέχρι να μεγαλώσουν αλλά οι δυσκολίες που υπάρχουν στην περιποίηση ενός ενήλικα κροκόδειλου οδηγούν τους ιδιοκτήτες τους να τους αφήσουν σε φράκτες και ποταμούς.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ανέφερε ακόμα ότι η παράνομη μεταφορά στα κατεχόμενα εξωτικών και άλλων ζώων επηρεάζει το σύστημα της πανίδας στα κατεχόμενα ενώ έκανε αναφορά στον εντοπισμό ρακούν και διαφόρων ειδών φιδιών, τα οποία δεν ευδοκιμούν στην Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ