21.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

«Κτυπάει» τα ξημερώματα το νέο καιρικό σύστημα την Κύπρο

Βαρομετρικό χαμηλό, συνοδευόμενο από πολύ ισχυρούς νοτιοδυτικούς ως δυτικούς ανέμους, αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή από τα ξημερώματα της Τρίτης.

Εν τω μεταξύ, έκτακτη προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία για την κατάσταση του καιρού απόψε στην Κύπρο, στην οποία κάνει λόγο για ισχυρούς ανέμους.

Να αναφερθεί ότι σημαντική είναι η ροή νερού στα φράγματα, μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Προβλήματα παρατηρούνται στο οδικό σύστημα λόγω της κακοκαιρίας στην Κύπρο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και κυρίως προς τα ξημερώματα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και βόρεια παράλια και αργότερα και σε άλλες περιοχές. Στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση, ενώ σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν κυρίως από τα μεσάνυχτα και μετά νοτιοδυτικοί, ισχυροί, 5 Μποφόρ και αργότερα μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη, στα ανατολικά παράλια και μέχρι κυματώδης, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα νότια παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στον μείον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ψηλότερα ορεινά, στα ορεινά αλλά και σε ορισμένες ημιορεινές περιοχές αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Χιόνι ή χιονόνερο δεν αποκλείεται να πέσει και σε ορισμένες ημιορεινές περιοχές, ενώ σε καταιγίδα δυνατό να πέσει χαλάζι. Αργότερα, ο καιρός σε κάποιες περιοχές θα σημειώσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί νοτιοδυτικοί, πολύ ισχυροί, 6 Μποφόρ για να καταστούν κυρίως μετά το μεσημέρι δυτικοί, πολύ ισχυροί και παροδικά τοπικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι σφοδροί, 6 με 7 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί γενικά κυματώδης για να καταστεί αργότερα κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης και τοπικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι τρικυμιώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ψηλότερα ορεινά αλλά πιθανώς και σε ορισμένες ορεινές περιοχές θα επικρατεί παγετός.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικά μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά και βόρεια παράλια, ενώ στα ορεινά και πιθανώς και σε κάποιες ημιορεινές περιοχές θα σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση. Αργότερα, ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια πολύ ισχυροί, 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι πολύ κυματώδης, στα νότια και ανατολικά παράλια και μέχρι τρικυμιώδης, στα δυτικά και βόρεια παράλια.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά δυνατό να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, ενώ στα ορεινά δεν αποκλείεται να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, παραμένοντας ωστόσο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος για να καταστεί αργότερα κυρίως συννεφιασμένος και κυρίως μετά το μεσημέρι αναμένονται, σε κάποιες περιοχές, μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα και, χιόνια σε κάποιες ορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να πλησιάσει κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Παρασκευή, διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με παροδικά αυξημένη συννεφιά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή άνοδο για να κυμανθεί στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ