24.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Κραυγή αγωνίας για την Καρδιολογική του ΓΝΠ- “Ο αδελφός μου δεν θα πέθαινε αν…”

Μετά μεγάλης μου εκπλήξεως διάβασα σε τοπική εφημερίδα πρόσφατα ότι αναβαθμίστηκε το Καρδιολογικο τμήμα του Νοσοκομείου  Πάφου.

 της Ξένιας Παπάστυλιανού*
Αυτοί που έγραψαν αυτό το άρθρο θα ήθελα να μου εξηγήσουν τι σημαίνει αναβάθμιση. Να μπαίνει κάποιος ζωντανός και να φεύγει πεθαμένος;
Εγώ επειδή και κατέχω και έχω γνώσεις του ιατρικού επαγγέλματος, ένα το κρατούμενο και δεύτερο είχα προσωπική εμπειρία το τι διαδραματίζεται στο συγκεκριμένο τμήμα.
Έχασα πολύ πρόσφατα το πολυαγαπημένο και μονάκριβο μου αδελφό. Μπαινοβγαινε το τελευταίο καιρό στο νοσοκομείο αλλά κανένας δεν αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα της κατάστασης του. Ολοι έκαναν εκδοχές, εικασίες και πιθανολογουσαν για το τι συμβαίνει.
Διαπίστωσα μια αμέλεια, άγνοια και επιπολαιότητα να μου επιτραπεί να το χαρακτηρίσω.
Η διάγνωση το τι συνέβαινε έγινε από ειδικό ιατρό όχι της καρδιολογιας και έγινε εισαγωγή. Μας ταρακούνησε για τη σοβαρότητα της κατάστασης του και ότι έπρεπε να γίνει εισαγωγή με ενδοφλέβια θεραπευτική αγωγή.Ουδεμία προσοχή, ουδέν ενδιαφέρον. Μπηκε απλά σε ένα θάλαμο. Ούτε στην εντατική μονάδα ούτε σύνδεση με monitor για παρακολούθηση. Aπο μακριά ή με το να έρχονται οι νοσηλεύτριες να μετρούν την πίεση και να βάζουν τα χάπια στο κομοδίνο.
Εγώ ήμουνα δύο εικοσιτετράωρα εκεί δίπλα στον αδελφό μου.
Δεν είδα τον θεράποντα ιατρό του να πλησιάσει τον θάλαμο.
Όταν στο τέλος τον κάλεσα τηλεφωνικως και του ζήτησα να ενημερώσει τον ασθενή του το τι γίνεται και τι θεραπεία ακολουθείται γιατί ο ασθενής ζούσε σε αδημονία και άγνοια και του ζήτησα να γίνει ενα ultrasound  γιατί είχε φουσκώσει από υγρά η κοιλιακή του χώρα είπε θα το επιληφθώ.Το αποτέλεσμα ούτε ultrasound  έγινε αλλά παράλληλα δόθηκε εξιτήριο γιατί δεν υπήρχαν κρεβάτια και η θεραπεία κατά την γνώμη του είχε τελειώσει.
Αποτέλεσμα επανήλθε με τα ίδια συμπτώματα σε μια βδομάδα.
Ο κάθε ιατρός έκανε τη δική του εκδοχή
Κανένας δεν μας εξήγησε τη σοβαρότητα της κατάστασης.
Όταν επιβεβαίωσα και πάλι μια επιπολαιότητα και αδιαφορία ζήτησα από τον αδελφό μου να αποταθούμε σε ιδιωτική κλινική.
Είχα μάθει ότι και ο θεράπων ιατρός ότι πέραν του δημοσίου αξιώματος που  κατείχε ιδιώτευε το απόγευμα σε ιδιωτική κλινική.
Ζήτησα να μου ετοιμάσουν  το CD για να σταλεί στην ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό.
Πήγα το πρωί στις 11 Μαρτίου στο Νοσοκομείο να πάρω το CD. Ήπιαμε τον καφέ μας είπαμε διάφορες κουβέντες. Ήταν πολύ καλά και χαρούμενος που επιτέλους θα έπαιρνε μια απάντηση στα ερωτήματα και τις απορίες του.
Το ραντεβού του ήταν προγραμματισμένο  για τις 14 Μαρτίου.
Έφυγα και τον άφησα μια χαρά. Πήγα να στειλω το CD με courier. Δεν έκανα ούτε μια ώρα. Τηλεφώνησαν από το νοσοκομείο  ότι ο κύριος Στέλιος δεν είναι καλα.
Έφυγα αμέσως για το νοσοκομείο ειδοποιώντας όλους τους συγγενείς  μου.
Έκλαιγα με αναφιλητά καθοδόν. Προαισθανθηκα το τι συνέβηκε. Πηγα και τον βρήκα νεκρό. Έπαθα νευρικό κλονισμό και shock. Αρνούμαι να το δεχτώ.. Ο αδελφός μου θα ζούσε. Αν ήταν στην εντατική μονάδα και συνδεδεμένος με το monitor.
Κάνω έκκληση για να μην χαθούν και άλλες ζωές.
Λίγο υπευθυνότητα, λίγο πιο πολύ ενδιαφέρον  και ενημερωση τοσο των ασθενών οσο και των συγγενών.
Ο αδελφός μου ο Στέλιος Παπαστυλιανου ήταν πολύ τυπικός και στις εξετάσεις του και συνεργάσιμος με τους ιατρούς του.
Ήταν όλο ζωντάνια. Χαθηκε άδικα.
Κατά τ’ άλλα αναβαθμίστηκε το Καρδιολογικο τμήμα του Νοσοκομείου Παφου
Έλεος πια, λιγη σοβαρότητα.
Ήθελα να ξερα αν ενημερώνονται ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Παφου ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της Βουλής και τέλος ο Υπουργός Υγείας το τι διαδραματίζεται στο Νοσοκομείο Παφου. Εγω προσωπικά μόνο ένα τριτοκοσμικό ίδρυμα μπορώ να το χαρακτηρισω
Η υγεία πάνω απ’ όλα
Ας μην χαθούν άλλες ζωές
Ο πόνος αβάστακτος και το κενό δυσαναπλήρωτο

Έχουμε δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, ας γίνουμε πιο ανθρώπινοι.

Ευχαριστώ,
Ξένια Παπάστυλιανού,
Οδοντίατρος, Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Πάφου
Κοινοποίηση: Υπουργό Υγειας, Πρόεδρο Επιτροπής Υγείας της Βουλής, Πρόεδρο Καρδιολογικής ομάδας Νοσοκομείου Παφου, Διευθυντή Νοσοκομείου Παφου
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ