15.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Κοσμοσυρροή στην Αγία Μαρίνα Χρυσοχούς για την κάθοδο των λειψάνων της Αγίας Μαρίνας – Πλούσιες εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν τέσσερις ολόκληρες ημέρες προγραμματίζουν στην Αγία Μαρίνα Χρυσοχούς για να τιμήσουν την προστάτιδα Αγία της κοινότητας. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν χτες και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τετάρτη 17 Ιουλίου, ημέρα της γιορτής της Αγίας Μαρίνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εκκλησιαστικής Επιτροπής και του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς και του κοινοτικού  Συμβουλίου  Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς, χτες τέθηκαν σε λαϊκό προσκύνημα τα Τίμια Λείψανα της Αγίας Μαρίνας στην Εκκλησία Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς ενώ σήμερα το πρωί τελέστη θεία λειτουργία. Τα Λείψανα παραμένουν και σήμερα για λαϊκό προσκύνημα στην Εκκλησία Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς.

Αύριο Τρίτη 16 Ιουλίου θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία η ώρα 6:30 το απόγευμα χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Χορεπισκόπου Αρσινόης κ. Νεκτάριου. Από η ώρα 5:00μμ – 8:00μμ θα διεξάγεται στην αίθουσα της εκκλησίας η καθιερωμένη αιμοδοσία

Η ταχύτητα σκοτώνει

Μετά το πέρας του εσπερινού θα ακολουθήσει στο προαύλιο της εκκλησίας πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και παρουσίαση χορών από τον Χορευτικό όμιλο της κοινότητας

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχουν σταθμοί από τους οποίους οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθευτούν εδέσματα.

Εξάλλου την Τετάρτη 17 Ιουλίου θα τελεστεί όρθος και Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι της Αγίας Μαρίνας στις 6:30πμ. Μετά τη Θεία Λειτουργία οι παρευρισκόμενοι θα πορευθούν προς την εκκλησία της Αγιάς Μαρίνας μεταφέροντας την εικόνα της Αγίας.

Η περιφορά της εικόνας της Αγίας Μαρίνας, όπως αναφέρεται , θα ξεκινήσει από το Δασικό Σταθμό Γυαλιάς η ώρα 7:00μμ και καταλήγοντας στην εκκλησία Αγίας Μαρίνας όπου θα ακολουθήσει αγιασμός. Μετά τον αγιασμό θα ψαλλεί  σύντομος παρακλητικός κανόνας της Αγίας Μαρίνας. Στο τέλος θα προσφερθούν, αλμυρά, νερά και χυμοί για όλους τους παρευρισκομένους.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ