22.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Κορωνοϊός και Αεροπορικές: Δείτε τι αλλάζει σε πτήσεις και ποιες οι χρεώσεις

Παγκόσμια ανησυχία επικρατεί ανά το Παγκόσμιο εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού, ο οποίος είχε άμεσες επιπτώσεις στις αεροπορικές εταιρείες και στο πλάνο πτήσεων τους εξαιτίας και των ταξιδιωτικών οδηγιών που εκδίδουν οι χώρες.
Ήδη οι αεροπορικές εταιρείες εκπέμπουν «σήμα κινδύνου» καθώς χιλιάδες είναι τα άτομα που ακυρώνουν τα προγραμματισμένα ταξίδια τους εξαιτίας του ιού.
Όσοι ωστόσο προγραμματίζουν να ταξιδέψουν το αμέσως επόμενο διάστημα, θα πρέπει να έχουν υπόψην τις αλλαγές στις οποίες έχουν προχωρήσει οι αεροπορικές εταιρείες.
Ακολουθούν αναλυτικά οι αλλαγές, κάποιων εκ των εταιρειών, στις οποίες προχώρησαν αναγκαστικά εξαιτίας της εξάπλωσης του ιού.
Cyprus Airways 
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, λόγω των εξελίξεων με τον κορωνοϊό λαμβάνει μέτρα και προβαίνει σε προσωρινές αλλαγές που θα επηρεάσουν το πτητικό της πρόγραμμα.
Η κυπριακή αερογραμμή προσφέρει τη δυνατότητα αλλαγής ημερομηνίας χωρίς οποιαδήποτε χρέωση, για επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν μεταξύ 5 Μαρτίου 2020 και 10 Απριλίου 2020, οι οποίοι έχουν κλείσει τα εισιτήριά τους πριν από τις 29 Φεβρουαρίου 2020.
Σημειώνει πως οποιαδήποτε διαφορά στην αξία του ναύλου θα χρεωθεί κανονικά. Για αλλαγές σε εισιτήρια των οποίων η κράτηση έχει γίνει απευθείας με την Cyprus Airways, οι επιβάτες μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης της εταιρείας στο 8000 8111 (δωρεάν από Κύπρο) ή στο +357 24000053 (για κλήσεις από το εξωτερικό). Για αλλαγές σε εισιτήρια που αγοράστηκαν μέσω ταξιδιωτικού γραφείου, οι επιβάτες καλούνται να μιλήσουν με τον πράκτορά τους.
Επιπλέον, η Cyprus Airways σκοπεύει να ακυρώσει αριθμό προγραμματισμένων πτήσεων κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Όλοι οι επιβάτες που επηρεάζονται από τις αλλαγές αυτές θα ειδοποιηθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα μπορούν να επιλέξουν μία από τις εναλλακτικές πτήσεις που προσφέρονται. Οι επιβάτες μπορούν εάν το επιθυμούν να ζητήσουν επιλογές πτήσεων για συγκεκριμένες ημερομηνίες που τους ενδιαφέρουν χωρίς επιπλέον κόστος ή να λάβουν 100% επιστροφή χρημάτων.
Η Cyprus Airways παρακολουθεί στενά το σοβαρό αυτό θέμα, ακολουθώντας τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA), καταλήγει η εταιρεία.
Aegean
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, «η προσωπική ασφάλεια και υγεία των επιβατών και του προσωπικού μας, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που όλοι μαζί αντιμετωπίζουμε λόγω του COVID-19, είμαστε σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε ενέργεια κριθεί αναγκαία».
Η AEGEAN επεκτείνει τη δυνατότητα επανέκδοσης, χωρίς τη χρέωση αλλαγής που ήδη εφαρμόζει, τόσο για τα εισιτήρια που έχουν εκδοθεί όσο και για τα νέα, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία στους επιβάτες της, όπως αναφέρει η εταιρεία.
Ειδικότερα, όσοι επιβάτες κατέχουν εισιτήρια που έχουν εκδοθεί έως και τις 9 Μαρτίου 2020 προς οποιοδήποτε προορισμό του δικτύου της, με ημερομηνία ταξιδίου έως και 30 Απριλίου, έχουν τη δυνατότητα να μεταθέσουν το εισιτήριο τους σε μεταγενέστερη ημερομηνία (μέχρι 20 Οκτωβρίου 2020), χωρίς rebooking fees.
Επιπλέον, προκειμένου να διευκολύνει τους επιβάτες της να σχεδιάσουν με μεγαλύτερη σιγουριά τα επόμενα ταξίδια τους, προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν αλλαγής (χωρίς rebooking fees) για όλα τα εισιτήρια της κατηγορίας ναύλου “GoLight” που θα εκδοθούν από τις 10 Μαρτίου έως και τις 31 Μαρτίου, με ημερομηνία ταξιδιού μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.
Σημειώνεται ότι οι αλλαγές για εισιτήρια που έχουν εκδοθεί απευθείας από την AEGEAN, πραγματοποιούνται μέσω του Τηλεφωνικού Κέντρου 24ωρης λειτουργίας (T: 801 11 20000, +30 210 626 1000), ενώ για τα εισιτήρια που έχουν εκδοθεί μέσω ταξιδιωτικών γραφείων, οι επιβάτες παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τα σημεία πώλησης.
Σημειώνει πως έχει προχωρήσει σε περισσότερο ευέλικτα μέτρα.
Η εταιρεία έχει ήδη εντατικοποιήσει τους τακτικούς καθαρισμούς των αεροσκαφών μεταξύ όλων των πτήσεών της, σε όλους τους σταθμούς της χώρας και του εξωτερικού, κατά την διάρκεια της ημέρας αλλά και μετά την ολοκλήρωση των πτήσεων κατά την διάρκεια της νύχτας.
Επιπλέον, έχει ήδη δημιουργήσει και εφαρμόσει, σε συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία απολυμάνσεων, διαδικασία απολύμανσης που εφαρμόζεται σε περιπτώσεις που λάβει ενημέρωση ότι σε συγκεκριμένη πτήση υπήρξε μεταφορά επιβάτη με πιθανό κρούσμα.
BlueAir 
Mε βάση την ανακοίνωση της εταιρείας, όλες οι πτήσεις της Blue Air προς και από την Ιταλία ακυρώνονται μεταξύ 9 Μαρτίου 2020, 12:00 – 23 Μαρτίου 2020,12:00, αναστέλλονται.
Όλοι οι επιβάτες που επηρεάζονται από αυτό το μέτρο και έχουν εισάγει τα πλήρη και σωστά στοιχεία επικοινωνίας τους στο σύστημα κρατήσεων, θα ενημερωθούν από το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών μέσω SMS και e-mail σχετικά με τις διαθέσιμες επιλογές:
• Την δυνατότητα αλλαγής ημερομηνιών ταξιδιού και / διαδρομής δωρεάν, για όλες τις πτήσεις μας (για προορισμούς στην Ιταλία, η νέα ημερομηνία θα μπορεί να μεταφερθεί μετά τις 23 Μαρτίου 2020, 12:00).
• Την αξία του εισιτηρίου υπό μορφή πίστωσης (κουπόνι), η οποία μπορεί να αφαιρεθεί από το κόστος των μελλοντικών εισιτηρίων / υπηρεσιών που θα αγοραστούν από την εταιρεία μας.
• Επιστροφή του ακυρωμένου τμήματος πτήσης ή του πλήρους ποσού που καταβλήθηκε για αυτά τα εισιτήρια.
Για κάθε κράτηση, είναι πολύ σημαντικό να παρέχετε τα πλήρη και σωστά στοιχεία επικοινωνίας σας, ώστε να μπορείτε να ενημερωθείτε σε περίπτωση αλλαγών στο πρόγραμμα πτήσεων.
Εάν έχετε τουλάχιστον 24 ώρες μέχρι την προγραμματισμένη ημερομηνία πτήσης, μπορείτε να ανανεώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας στον Blue Air λογαριασμό σας.
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την εταιρεία μέσω της φόρμας επικοινωνίας που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα μας ή τηλεφωνώντας στο Τηλεφωνικό Κέντρο της Blue Air:
• Κλήση από τη Ρουμανία: 0318 210 120 (Δευ-Κυρ: 08:00-22:00).
• Κλήση από την Ιταλία: 895 895 1144 (0,5490 € / λεπτό + 0,3050 € / κλήση (σταθερό), 0,732 € / λεπτό + 0,1575 € / κλήση (TIM, Vodafone); · 0,732 € / λεπτό + 0,1525 € / κλήση (Wind, H3G)),
Ryanair
Η Ryanair έχει ανακοινώσει επίσης την αναστολή όλων των πτήσεων από και προς την Ιταλία έως τις 8 Απριλίου, ακολουθώντας την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να τεθεί ολόκληρη η γειτονική χώρα σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού.
Όπως τονίζεται, η εφαρμογή της αναστολής πτήσεων θα εφαρμοσθεί:
-Από τις 24:00 (Τετάρτη 11 Μαρτίου) έως τις 24:00 (Τετάρτη 8 Απριλίου) στις πτήσεις εντός Ιταλίας.
-Από τις 24:00 (Παρασκευή 13 Μαρτίου) έως τις 24:00 (Τετάρτη 8 Απριλίου) στις διεθνείς πτήσεις από και προς Ιταλία.
Σύμφωνα με την Ryanair, όλοι οι επιβάτες που επηρεάζονται έλαβαν email που τους ενημερώνουν για την ακύρωση των πτήσεών τους.
Παράλληλα, θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ της επιστροφής των χρημάτων ή να πάρουν travel credit το οποίο μπορούν να το ενεργοποιήσουν τους επόμενους 12 μήνες.
EasyJet
Όσον αφορά την EasyJet, όπως σημειώνεται και σε ανακοίνωση της εταιρείας, οι αναπροσαρμογές σε πτήσεις γίνονται βάσει και των ταξιδιωτικών οδηγιών που εκδίδουν οι χώρες.
Η EasyJet σημειώνει πως «οι ιταλικές αρχές έχουν εφαρμόσει αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς για πτήσεις προς, από και εντός της Ιταλίας μέχρι τις 3 Απριλίου 2020. Ως αποτέλεσμα αυτών των έκτακτων περιστάσεων, ακυρώσαμε ορισμένες πτήσεις».
Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ ΕΔΩ.
Ορισμένες χώρες έχουν πλέον θέσει πρόσθετους περιορισμούς, οι οποίοι ενδέχεται να επηρεάσουν το ταξίδι σας, σημειώνει και παραθέτει συνδέσμους για τις εξής χώρες  Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο.
Δείτε όλες τις πληροφορίες πατώντας ΕΔΩ.
Αξίζει να σημειωθεί πως όποια και εάν είναι τα μέτρα που λαμβάνουν οι εταιρείες, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ταξιδιωτικές οδηγίες που εκδίδει η Κυπριακή Δημοκρατία.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ