19.9 C
Paphos
Thursday, April 18, 2024

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Πάφο 

Οι εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Πάφο κορυφώνονται σήμερα με την καθιερωμένη παρέλαση στη Λεωφόρο Γεωργίου Γρίβα – Διγενή από την Α.ΤΗ.Κ. μέχρι τον νέο χώρο στάθμευσης της Πλατείας Κέννεντυ, με τη συμμετοχή μαθητών εκπαιδευτηρίων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, σπουδαστών Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης, Παλαιών Πολεμιστών, μελών σωματείων και άλλων φορέων και τμημάτων της Εθνικής Φρουράς.

Τον χαιρετισμό της Παρέλασης θα δεχθεί εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης με τους άλλους επισήμους, από εξέδρα στον χώρο του Λυκείου Α` Εθνάρχη Μακαρίου Γ` Πάφου.

Στις 10.00 π.μ. το πρωί θα τελεστεί  Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου, χοροστατούντος του Πανιεροτάτου Μητροπολίτη Πάφου κ.κ. Γεωργίου, συμπαραστατούμενου από τον Ιερό Κλήρο της πόλης.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Της δέησης θα προστεί ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Πάφου κ.κ. Γεώργιος ενώ απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς θα αποδώσει τιμές, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Τον πανηγυρικό θα εκφωνήσει η Δρ. Πόλα Χατζηνεοφύτου, ΕΜΕ Φιλολογικών Μαθημάτων. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στη Στήλη 28ης Οκτωβρίου από τις Αρχές της Πάφου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, στις 6.30 το πρωί, μετά τις κωδωνοκρουσίες και το εωθινό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης από τη φιλαρμονική του Δήμου Πάφου και των εκπαιδευτηρίων της Πάφου, έγινε η έπαρση της σημαίας στην πλατεία της 28ης Οκτωβρίου, μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο.

Στην έπαρση της σημαίας συμμετείχε και η φιλαρμονική ενώ αποδόθηκαν τιμές , από τμήμα της Εθνικής Φρουράς. Η φιλαρμονική διήλθε από τις λεωφόρους Γρίβα Διγενή, Νικολάου Νικολαϊδη, Νεόφυτου Νικολαίδη και τερμάτισε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Πάφου.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την ανοικτή δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Πάφου, που παραθέτουν στις 7.00 μ.μ. η Ιερά Μητρόπολη Πάφου, ο Δήμος Πάφου και η Εθνική Φρουρά.

Προηγουμένως θα γίνει υποστολή της σημαίας στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Πάφου καθώς και απόδοση τιμών από απόσπασμα της ΕΦ υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ