20.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Κορυφαίο οικονομικό γεγονός η ετήσια Γενική Συνέλευση ΕΒΕ Πάφου

Για μια ακόμα φορά η Γενική Συνέλευση του ΕΒΕ Πάφου αποτέλεσε το κορυφαίο οικονομικό γεγονός της Επαρχίας και παρευρέθηκαν οι Αρχές της Πάφου, εκπρόσωποι όλων των Επιμελητηρίων της Κύπρου, Συνδέσμων και Φορέων της Επαρχίας, ενώ η παρουσία των μελών του Επιμελητηρίου ήταν αθρόα. 


 

Στην Γενική Συνέλευση του Επιμελητηρίου απηύθυναν τον χαιρετισμό τους ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης και ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ κ. Φειδίας Πηλείδης, δίνοντας και οι δύο μια αισιόδοξη εικόνα για την οικονομική πορεία της χώρας, την έξοδο της από την ύφεση και την επιστροφή στην ανάπτυξη.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Με αφορμή την συμπλήρωση σαράντα χρόνων από την αδελφοποίηση του Επιμελητηρίου Πάφου με το Επιμελητήριο Αχαΐας και με στόχο την ενίσχυση και διεύρυνση της συνεργασίας των δύο Επιμελητηρίων και επιχειρηματιών των δύο περιοχών, παρέστη και απεύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Πλάτων Μαρλαφέκας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πάφου κ. Ανδρέας Δημητριάδης κατέθεσε την Έκθεση Πεπραγμένων και τις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου. Πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του ΕΒΕ ανέφερε στην ομιλία του πως η Πάφος βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και πάλι μετά από 7 χρόνια συνεχόμενης ύφεσης με πρωτοπόρους τους τομείς του τουρισμού και της ανάπτυξης γης. Ο τουρισμός πρόσθεσε φέτος παρουσίασε αύξηση 10% στις αφίξεις ενώ ο τομέας της ανάπτυξης γης παρουσιάζει σταδιακή ανάκαμψη κυρίως λόγω της Κινέζικης αγοράς. Οι τομείς της βιομηχανίας και του εμπορίου επίσης παρουσιάζουν σταδιακή ανάπτυξη.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ανέφερε πως το Επιμελητήριο Πάφου προωθεί συγκεκριμένες κρίσιμες αναπτυξιακές παρεμβάσεις με στόχο την προώθηση ενός δομημένου μοντέλου ανάπτυξης και την υλοποίηση έργων στρατηγικής σημασίας για την τοπική οικονομία, μεταξύ άλλων των ακόλουθων έργων:

  • Κατασκευή της μαρίνας Πάφου
  • Κατασκευή αποβαθρών – αγκυροβολίων και προώθηση του τουρισμού κρουαζιέρας στα λιμάνια της Κάτω Πάφου και του Λατσιού.
  • Δημιουργία Φαρμακευτικού Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου σε συνεργασία με το CHANGZHOU NATIONAL HI-TECH DISTRICT της Κίνας
  • Δημιουργία Επενδυτικού Ταμείου Aphrodite Fund για την προώθηση της υλοποίησης 5 έως 6 μεγάλων σύνθετων αναπτυξιακών έργων του ιδιωτικού τομέα στην Επαρχία.
  • Καθιέρωση της Πάφου ως Περιφερειακού Κέντρου Διεθνών Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων
  • Προώθηση της Επαρχίας ως περιφερειακού κέντρου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας
  • Καθιέρωση της Πάφου ως περιφερειακό κέντρο παροχής υψηλών ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών.
  • Δημιουργία Πολυδύναμου Διοικητικού Βιομηχανικού Κέντρου σε τεμάχιο που εξασφάλισε το ΕΒΕ Πάφου στην Β’ Βιομηχανική Περιοχή Πάφου (Αγίας Βαρβάρας/ Τίμης) με σκοπό την υποστήριξη του βιομηχανικού κόσμου της Επαρχίας Πάφου
  • Προώθηση των Μεγάλων Αναπτύξεων και Εμπλουτιστικών Έργων του Ιδιωτικού Τομέα της Πάφου
  • Ενίσχυση των Πτήσεων στο Αεροδρόμιο Πάφου με υφιστάμενους αλλά και νέους τουριστικούς προορισμούς
  • Ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου της Επαρχίας
  • Βελτίωση του Συγκοινωνιακού Δικτύου της Επαρχίας
  • Κατασκευή Μόνιμης Μονάδας Αφαλάτωσης

Ο κ. Δημητριάδης έκανε μια επισκόπηση της χρονιάς που πέρασε, αναφέροντας τις σημαντικές επαφές που είχε το Επιμελητήριο Πάφου με αξιωματούχους διαφόρων χωρών, ενώ αναφέρθηκε παράλληλα και στα Ευρωπαϊκά προγράμματα που έχει κερδίσει το Επιμελητήριο αλλά και τις νέες προτάσεις που κατέθεσε.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ επανέλαβε την ισχυρή πεποίθησή του, ότι ο επιχειρηματικός κόσμος της Πάφου είναι αυτός που θα βάλει ξανά την Πάφο σε πορεία ανάπτυξης και κάλεσε όλους τους αρμόδιους φορείς να υποστηρίξουν την προσπάθεια του επιχειρηματικού κόσμου.

Ολοκληρώνοντας υπογράμμισε ότι το Επιμελητήριο Πάφου έχει καταξιωθεί στην συνείδηση του επιχειρηματικού κόσμου και γενικά του λαού της Επαρχίας ως η οργάνωση που έβαλε τη σφραγίδα της στην προώθηση σημαντικών έργων υποδομής και ανάπτυξης ως και επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος και έδωσε την διαβεβαίωση ότι αυτό τον ρόλο θα συνεχίσει να τον διαδραματίζει ακόμα πιο υπεύθυνα και πρωτοποριακά προς όφελος της Επαρχίας και του επιχειρηματικού της κόσμου.

 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ