28.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Κοκκίνησε η Πάφος με το Cyta Santa Run

Με το μήνυμα «η Επικοινωνία είναι δικαίωμα κάθε παιδιού» η Cyta  πραγματοποίησε σήμερα το τέταρτο Cyta Santa Run , την πιο μεγάλη φιλανθρωπική γιορτή των Χριστουγέννων,ντύνοντας στα κόκκινα αυτή την φορά την Πάφο. 



Στόχος της εκδήλωσης όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ήταν η προβολή και στήριξη του προγράμματος Ανίχνευσης Ακοής Νεογνών του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής.

Η CYTA πέραν της στήριξης που ήδη παρέχει στο Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής μέσω υπηρεσιών της, συνεισφέρει το συμβολικό ποσό του 1 ευρώ με κάθε αγορά κινητού ή tablet από τα Cytashop το μήνα Δεκέμβριο .

Η ταχύτητα σκοτώνει

Εκατοντάδες Άγιοι Βασίληδες μαζεύτηκαν στην Πλατεία του Κάστρου στην Κάτω Πάφο. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική του Δ. Πάφου, ενώ στη συνέχεια, η γνωστή παρουσιάστρια Αλεξία Αναστασίου πήρε την σκυτάλη και προθέρμανε με Ζούμπα τους συμμετέχοντες,πριν ξεκινήσουν την πορεία τους μέχρι το Kings Avenue Mall.

O Bαλεντίνος Μπραούσης ντυμένος Αϊ Βασίλης έφερε, τον γιό του για να διασκεδάσει με τους υπόλοιπους Άι Βασίληδες ενώ εξέφρασε την επιθυμία και  ο ίδιος να τρέξει αφού είναι προπονημένος , όπως είπε.

Ο Γιαννάκης Αρέστη που ήρθε να συμμετάσχει από το Σωματείο Περικλής Δημητρίου είπε “ ήρθαμε εδώ για να στηρίξουμε την εκδήλωση, συνεισφέροντας στα παιδιά που έχουν πρόβλημα με την ακοή “.

Η Μαρτίνα Κωνσταντίνου βοηθός του Άι Βασίλη ντυμένη ελαφάκι  ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από αυτό τον φιλανθρωπικό σκοπό . Η ίδια όπως αποκάλυψε θα περπατήσει με τον Αι Βασίλη αφού ηλικιωμένος όπως είναι και με τόσα δώρα χρειάζεται βοήθεια.

Ο Δώρος Παφίτης δημότης της Πάφου χαρακτήρισε πολύ ωραία την εκδήλωση αφού –όπως είπε- η συνέρρευση και μόνο είναι μοναδική ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση των δημοτών .

Αλλά και ο ίδιος ο Άγιος Βασίλης ανέφερε πως ήρθε από την Καισαρεία έκανε σταθμό στο Κάστρο της Κάτω Πάφου με προορισμό το Kings Avenue Mall.

Ξυλοπόδαροι,ξωτικά και η μασκότ  της CYTA “Tέλης» ανέλαβαν να κάνουν την πορεία ακόμη πιο χαρούμενη και γιορτινή.Μάλιστα ο Τέλης έστειλε φιλιά στους παρευρισκόμενους .

Εκ μέρος του 266 Συστήματος Αεροπροσκόπων Γεροσκήπου  μίλησε η μικρή Δόξα Ζωίτσα,  που είπε, πως θα προσπαθήσει να τρέξει με τον Άγιο Βασίλη για τον ιερό αυτό σκοπό .

Ο Πάμπος Χαραλάμπους είπε ότι θα στηρίξει την προσπάθεια της CYTA με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και την ενίσχυση των παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής

Τη σημασία της μεγάλης αυτής χριστουγεννιάτικης πορείας προσφοράς τόνισαν μέσα από δηλώσεις του κατά την εκκίνηση της, μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Αχιλλέως Αναπληρωτής ΓΔ της CYTA, το Μέλος του Συμβουλίου της Cyta Ηρακλής Αγαθοκλέους ,ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος και η Διευθύντρια του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής Πατρούλα Χατζήπαπα.

Ο Μιχάλης Αχιλλέως Αναπληρωτής ΓΔ της CYTA  είπε πως η CYTA  στηρίζει την διοργάνωση εδώ και πάρα πολλά χρόνια διότι –όπως είπε- κάθε παιδί έχει δικαίωμα να ακούει από μικρό. Πρόσθεσε μάλιστα πως η εκδήλωση,έχει καταστεί θεσμούς και ήδη ανάλογες διοργανώσεις έχουν πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία, στη Λεμεσό και τώρα στη Πάφο.

Ο Ηρακλής Αγαθοκλέους Μέλος του Συμβουλίου της CYTA  ανέφερε πως η CYTA  στηρίζει το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής σημειώνοντας πως είναι αρωγός σ’ αυτό τον πρόγραμμα

Ο Παντελής Ιωαννίδης Γραμματέας της  ΕΠΟΕΔ στην  CYTA της Πάφου ,  ευχήθηκε Καλά Χριστούγεννα και καλό νέο έτος σε όλον τον κόσμο.

Εξάλλου η Αλεξία Γιαλλουρίδη υπεύθυνη των Δημοσίων Σχέσεων της CYTA,  σε δηλώσεις της ανέφερε πως είναι η 4η φορά που διοργανώνεται η εκδήλωση αλλά η CYTA στηρίζει αυτή την προσπάθεια που γίνεται  από το Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής.

Είναι χαρά μας, είπε που διοργανώνουμε και φέτος και αυτή την εκδήλωση που αγκάλιασε και ο κόσμος με τόσο πολύ αγάπη.   Εξέφρασε ακόμη και την ικανοποίηση της που η εκδήλωση διοργανώθηκε στην Πάφο που έχει και την τιμητική της αφού θα είναι η ΠΠΕ για το 2017 .

Εκ μέρους του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής η Πατρούλα Χατζηπαππά  ανέφερε πως το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής προσφέρει σε όλα τα νεογέννητα της Πάφου ,όπως και σε όλα τα παιδιά της χώρας μας, από τις πρώτες κιόλας μέρες ζωής, προληπτικές εξετάσεις που διασφαλίζουν την υγεία και την ομαλή ανάπτυξη.

Οι εξετάσεις αυτές συνέχισε, προφέρονται δωρεάν σε όλους, ώστε να γίνεται βέβαιο ότι κανένα παιδί δεν εξαιρείται της προσφοράς αυτής.

Επεξήγησε μάλιστα πως μια από τις εξετάσεις είναι ο ανιχνευτικός έλεγχος ακοής που στοχεύει στην έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση της βαρηκοΐας έτσι ώστε να αποκαθίσταται το πρόβλημα αρκετά έγκαιρα στη ζωή του βαρήκοου παιδιού και αυτό να μπορεί να αναπτύσσει το λόγο και την επικοινωνία.

Πρόσθεσε μάλιστα πως η συγγενής βαρηκοΐα έχει αρκετά ψηλή συχνότητα μια σε κάθε 500 γεννήσεις σημειώνοντας πως είναι σημαντικό η διάγνωση να γίνεται όσο πιο νωρίς στη ζωή του παιδιού, δυνατότητα που προσφέρει το Ανιχνευτικό Πρόγραμμα Ακοής Νεογνών.

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί η CYTA επέλεξε το Δ. Πάφου ως συνδιοργανωτή για αυτή την πολύ όμορφη εκδήλωση. Ο σκοπός είπε για τον οποίο γίνεται είναι ιερός και σημαντικός , διότι όπως επεξήγησε, η πρόληψη στην παιδική ηλικία είναι καθοριστική.

Πραγματικά σήμερα η CYTA είπε, “μας έδωσε τη χαρά και την ευχαριστούμε να εγκαινιάσουμε κατά κάποιο τρόπο το εορταστικό κλίμα και τις εκδηλώσεις μας”.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στην προώθηση της μετατροπής της Πάφου σε μια « πράσινη και έξυπνη πόλη», μέσω της  χρήσης και εφαρμογής νέων τεχνολογιών για την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών και τη δημιουργία καινούργιων, όπως   74 σύγχρονες στάσεις λεωφορείων, 32 τουαλέτες, περίπτερα πληροφόρησης, σύστημα ηλεκτρονικών ανακοινώσεων και οδηγού πόλης, δίκτυο σταθμών ηλεκτρικών ποδηλάτων, δίκτυο σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, αναβάθμιση δημόσιου φωτισμού και δωρεάν παροχή δικτύου WiFi υψηλής ταχύτητας σε 15 περίπου πλατείες στο κέντρο της πόλης και την τουριστική περιοχή.

Σημείωσε  μάλιστα πως για όλα τα παραπάνω έργα, οι χρηματοδοτήσεις έχουν ήδη εξευρεθεί και οι διαδικασίες υλοποίησης βρίσκονται σε εξέλιξη, πράγμα που διασφαλίζει την υλοποίησή τους εντός του 2017, χρονιά που η Πάφος θα είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα  της Ευρώπης

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον τερματισμό της πορείας τους  Άγιους Βασίληδες τους περίμεναν κεράσματα και η Μπάντα της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου .

Άγιοι Βασίληδες και κοινό διασκέδασαν με την ψυχή τους απολαμβάνοντας μια μοναδική εμπειρία στη πανέμορφη πόλη της Πάφου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ