19.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

“Κοιμήθηκε” ο αρχιμανδρίτης Χαρίτωνας

Ο επί χρόνια αρχιμανδρίτης στην Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου, Χαρίτωνας Εγκλειστριώτης εκοιμήθη σήμερα το πρωί της Τετάρτης σε ηλικία 62 ετών.


Υπηρετούσε την Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου εδώ και χρόνια και ταυτίστηκε στο χριστεπώνυμο πλήρωμα με την αγάπη και την προσήλωσή του στον Άγιο Νεόφυτο.

Πάντα ευγενικός, χαμογελαστός και πρόσχαρος ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης Χαρίτωνας πέραν απο την προσφορά του στην Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Νεοφύτου υπηρέτησε και την εκπαιδεύση ως καθηγητής Θρησκευτικών στη Μέση Εκπαίδευση.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Παράλληλα ανέπτυσε και συγγραφική δράση παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων και το βιβλίο “Η Μεταμόρφωση του Κυρίου στους Τρεις Συνοπτικούς και στην Ορθόδοξη Ερμηνευτική Παράδοση”.

Ο αρχιμανδρίτης Χαρίτων αντιμετώπιζε χρόνια τώρα πρόβλημα με τα νεφρά του και οι θεράποντες ιατροί έκριναν ότι χρειάζεται μεταμόσχευση. Για να μπορέσει να μεταμοσχευθεί κρίθηκε σκόπιμο να προχωρήσει σε εγχείρηση αντικατάστασης της μιτροειδούς βαλβίδας κάτι που έγινε με απόλυτη επιτυχία. Στην πορεία η μετεγχειρητική κατάσταση της υγείας του αρχιμανδρίτη δεν εξελίχθει ομαλά αφού υπέστη λοίμωξη με αποτέλεσμα σήμερα το πρωί να κοιμηθεί σε ηλικία 62 ετών.

Η εξόδιος ακολουθία και ο ενταφιασμός του θα γίνουν την Παρασκεύη 21 Ιουλίου στις 4:00μμ στην Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου και θα προστεί ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσοστόμος ο Β’.

Σε ανακοίνωσή του ο Επίσκοπός Χύτρων Λεόντιος και η περι αυτόν αδελφότητα παρακαλούν όπως αντί στεφάνων γίνονται εισφορές για τον Σύνδεσμο Νεφροπαθών.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ