19.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Κλιμακώνουν τα μέτρα οι οδηγοί του ΟΣΥΠΑ – Βρίσκονται καθ’ οδόν προς Προεδρικό, Βουλή και Υπουργείο Μεταφορών

Στην κλιμάκωση των μέτρων τους προχωρούν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι του Ο.ΣΥ.ΠΑ., μεταβαίνοντας με τα λεωφορεία έξω από το Προεδρικό, την Βουλή και το Υπουργείο Μεταφορών.

Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου αναχωρούν γύρω στις 08:00 για να πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας, αφού μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία εξέλιξη, όπως αναφέρουν, στο θέμα της διαφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Μεταφορών και του Ο.ΣΥ.ΠΑ.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Χρίστος Ευαγγέλου, εκπρόσωπος των οδηγών του Ο.ΣΥ.ΠΑ., διεμήνυσε πως οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου θα παραμείνουν στην επ΄αόριστο απεργία που έχουν εξαγγείλει και πως δεν πρόκειται να πιάσουν τιμόνι αν δεν τους καταβληθεί ο μισθός του Νοεμβρίου και αν δεν τους κατοχυρωθεί η καταβολή του μισθού του Δεκεμβρίου και ο 13ος μισθός. Σήμερα είπε μεταφέρουν τις κινητοποιήσεις τους στην Λευκωσία με πορεία έξω από το Προεδρικό, τη Βουλή και το Υπουργείο Μεταφορών.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Επιπρόσθετα, ζήτησε τη διαμεσολάβηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, αλλά και του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, προκειμένου να μην αφεθούν διακόσιοι υπάλληλοι του Ο.ΣΥ.ΠΑ. απλήρωτοι.

Παραμένουμε, είπε, για 11η μέρα απλήρωτοι, και για αυτό σήμερα  τα μέτρα μας θα κλιμακωθούν με τη μετάβασή μας έξω από το Προεδρικό .

Δεν είναι σωστό κατέληξε, οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους να πληρώνουν το τίμημα του αδιεξόδου μεταξύ των δύο πλευρών.

Στο μεταξύ αργά χθες το βράδυ το  Υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι κατέβαλε την κυβερνητική συνεισφορά στον ΟΣΥΠΑ για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, καλώντας την εταιρεία να μην θυματοποιεί τους εργαζόμενους για οποιαδήποτε οικονομική διαφορά έχει με το Υπουργείο.

Παράλληλα, με ανακοίνωση που εξέδωσε, το Υπουργείο καλεί την εταιρεία όπως συμμορφωθεί με τις πρόνοιες της σύμβασης και παράλληλα προσκομίσει τα απαιτούμενα στοιχεία, έτσι ώστε να εξεταστεί και να επιλυθεί η διαφορά με το Υπουργείο.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ