22.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ σε ισχύ! Πλησιάζει όλο και περισσότερο το νέο κύμα κακοκαιρίας [αυτές οι περιοχές επηρεάζονται]

Συνίσταται προσοχή σε περιοχές όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο) στις εικόνες του ραντάρ.

Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο τη Μαύρη Θάλασσα, όπως βλέπετε στον πιο κάτω χάρτη, επεκτείνεται προς την περιοχή μας και θα μας επηρεάσει το ψυχρό του μέτωπο απόψε. Καθώς θα μας πλησιάζει το ψυχρό μέτωπο από τα δυτικά, οι καταιγίδες θα αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται μπροστά από το μέτωπο, στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κύπρου – Ρόδου, όπου αναμένεται να σχηματιστεί μια γραμμή από καταιγίδες οι οποίες προοδευτικά θα επηρεάσουν όλο το νησί, αρχικά από τα δυτικά.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Νέο βαρομετρικό χαμηλό, όπως βλέπετε στον πιο κάτω χάρτη, με κέντρο τα νότια παράλια της Τουρκίας, αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας αύριο αργά το απόγευμα προς βράδυ και αναμένονται εκ νέου βροχές και καταιγίδες, ενώ στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να σημειωθεί ελαφριά χιονόπτωση, με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης και πολύ ελαφριάς χιονόστρωσης.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές/καταιγίδες, αρχικά από τα δυτικά – νοτιοδυτικά. Μέχρι τις αυγινές ώρες, θα πρέπει να έχουν επηρεαστεί όλες οι περιοχές. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές ή και ακραίες, με ισχυρές βροχοπτώσεις, ισχυρούς ριπαίους ανέμους και χαλάζι. Τις αυγινές ώρες δεν αποκλείεται ελαφριά χιονόπτωση ή χιονόνερο στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, χωρίς χιονόστρωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και υψηλότερα ορεινά 4-5 μποφόρ, με ριπές έως 6 μποφόρ. Σε περιοχές καταιγίδων οι άνεμοι θα ενισχύονται στα 5-6 μποφόρ, με ριπές που πιθανόν να φτάνουν τα 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, 13 έως 14 στα παράλια και στον 1 βαθμό στη Χιονίστρα.

Αύριο Τρίτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος, με λίγες σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και ορεινά/ημιορεινά μέχρι πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ, με ριπές που πιθανόν να φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 18 έως 19 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ αναμένεται επιδείνωση του καιρού και πάλι και αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση και πιθανόν ελαφριά και πρόσκαιρη χιονόστρωση. Την περιοχή θα επηρεάζει πολύ ισχυρό και ψυχρό, δυτικό ρεύμα αέρα.

Την Τετάρτη, παροδικά αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν ακόμα λίγες σποραδικές βροχές και λίγα χιόνια στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Την περιοχή θα επηρεάζει πολύ ισχυρό και ψυχρό, δυτικό ρεύμα αέρα.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ