20.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Βροχές πλησιάζουν το νησί μας και έρχονται από την πλευρά της Πάφου

Βαρομετρικό χαμηλό που είχε το κέντρο του στη Βόρεια Ελλάδα, έχει καταρρεύσει αλλά αναμένεται να καταφέρει να δώσει και στη δική μας περιοχή λίγες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως απόψε.

Στο μεταξύ το απόγευμα η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε Κίτρινο συναγερμό για καταιγίδα.

Ο συναγερμός έχει ισχύ μέχρι τις 1100 πμ αύριο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει καταιγίδες  συνοδευόμενες πιθανώς από χαλάζι. Τοπικά η ποσότητα βροχής δυνατό να ξεπεράσει τα 35 χιλιοστόμετρα ανά ώρα.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Απόψε, αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν βροχές κατά διαστήματα και πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα παράλια. Οι βροχές θα είναι πιο συχνές, γενικευμένες και έντονες στο δυτικό μισό του νησιού σε σχέση με το ανατολικό μισό όπου θα είναι πιο σύντομες και μικρότερης έντασης. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και σε περιοχές καταιγίδων πιθανό ισχυροί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, 12 έως 14 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Δευτέρα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο σε σχέση με σήμερα για να κυμανθεί 1-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 19 έως 21 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ αναμένεται επιδείνωση του καιρού και αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα και ενίσχυση των ανέμων. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές με ριπαίους ανέμους και χαλάζι.

Οι τοπικές βροχές συνεχίζουν μέχρι την Πέμπτη. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση από το βράδυ της Τρίτης όπου και αναμένεται ελαφριά χιονόπτωση στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους με μικρή πιθανότητα ελαφριάς και πρόσκαιρης χιονόστρωσης.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ