25.9 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

Καύσωνας και… βροχές σε περιοχές της Κύπρου

Εποχική, χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευµα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι, 4 µποφόρ, αλλά στα νότια και τα νοτιοδυτικά παράλια, ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και αργά το απόγευµα, στα προσήνεµα, µέχρι ταραγµένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά στα δυτικά και τα βόρεια θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες, χαµηλές νεφώσεις. Τοπικά, κατά τις αυγινές κυρίως ώρες, ενδέχεται να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και αρχικά τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, αλλά αργότερα, στα ανατολικά και τοπικά στα νότια, ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 17 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, αρχικά ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, αλλά σύντοµα θα καταστούν µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Τοπικά το απόγευµα στα νότια παράλια θα πνέουν ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, για να καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 38 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 30 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 29 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το µεσηµέρι και το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, στα ορεινά και το εσωτερικό. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή και θα κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο, για να κυµανθεί πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ