20.9 C
Paphos
Thursday, April 18, 2024

“Κατακλυσμός” απο κόσμο στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου για τον “Πλούτο του Αριστοφάνη”

Κατακλύστηκε από κόσμο χθες βράδυ το Αρχαίο Ωδείο Πάφου στην παράσταση “ Πλούτος του Αριστοφάνη” στα πλαίσια του Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2016.


 Η νεοσύστατη θεατρική ομάδα «Φτωχολογιά» παρουσίασε  την τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη, τη σάτιρα του ποιητή πάνω στο ανθρώπινο όνειρο για τα πλούτη.

Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου, ο  Χρεμύλος, πνιγμένος στα χρέη, αναζητά στο Μαντείο των Δελφών χρησμό για τον σωστό τρόπο να μεγαλώσει το γιο του.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στο δρόμο της επιστροφής συναντά τον τιμωρημένο από τον Δία, Πλούτο, ο οποίος τυφλώθηκε μικρός για να μη ξεχωρίζει δίκαιους και άδικους και να μοιράζει τα πλούτη αδιακρίτως.

Με τη συμβολή του Χρεμύλου και του δούλου του Καρίωνα, ο Πλούτος ξαναβρίσκει το φως του και αναλαμβάνει να αποδώσει κοινωνική δικαιοσύνη.

Ενώ όλοι σπεύδουν να επωφεληθούν, παρεμβαίνει η Πενία και προσπαθεί να πείσει πως ο πλούτος δεν φέρνει ποτέ την ευτυχία.

Στον Πλούτο ο Αριστοφάνης σχολιάζει τις πάντα επίκαιρες κοινωνικές ανισότητες,  διακωμωδεί την άδικη κατανομή του πλούτου, αλλά και την διαφθορά.

Οι συντελεστές της παράστασης έμειναν ενθουσιασμένοι από την προσέλευση του κόσμου που για αρκετή ώρα παρέμεινε όρθιος να χειροκροτεί.

Ανάμεσα σ’ αυτούς στην απόδοση/Δραματουργική επεξεργασία και Σκηνοθεσία ο Κώστας Σιλβέστρος, στα Σκηνικά και Κοστούμια η Μαρίνα Χατζηλουκά, Μουσικοί επί σκηνής ο  Gav TheBand, Χορογραφία η  Εύα Καλομοίρη, στον Σχεδιασμό φωτισμών ο  Βασίλης Πετεινάρης, Βοηθός σκηνοθέτη η  Έλενα Γεωργιάδου, Βοηθός σκηνογράφου η  Σωσάννα Τουμάζου, Φωτογραφίες ο  Μιχάλης Γεωργιάδης.

Επίσης τον Χρεμύλο, υποδύεται ο  Γιώργος Κυριάκου, τον Καρίων ο  Γιάννης Μίνως, την  Πενία η Μαρίνα Βρόντη, τον Πλούτο ο Βαλεντίνος Κόκκινος, τους Βλεψίδημο, Συκοφάντη,  Γερόντισσα και Ερμής ο Βασίλης Χαραλάμπους Γυναίκα Χρεμύλου, Δίκαιος, Νέος, Ιερέας οΗρόδοτος Μιλτιάδους και στο χορό η Τζωρτζίνα Τάτση

Οι παραστάσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2016, εντάσσονται στις εκδηλώσεις για το Πάφος 2017.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ