20.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ: Έπεσα, σηκώθηκα αλλά τώρα ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ και είμαι πιο δυνατή!

Λένε πως ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό, πιο ζωντανό και γενικότερα πιο διψασμένο για να ζήσεις και να χαίρεσαι τη ζωή σου.

της Σταυρούλας Μιλτιάδου Ιγνατίου* 

Ανέκαθεν το πίστευα αυτό και όχι επειδή το τελευταίο διάστημα χρειάστηκε να υποβληθώ σε μια μεγάλη και δύσκολη δοκιμασία… Δεν δοκιμάστηκε η δύναμή μου, ούτε η πίστη μου, ούτε το πείσμα μου. Δοκιμάστηκε η υγεία μου και ότι έχει να κάνει με την υγεία μας είναι ιερό και άκρως σημαντικό.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, διαγνώστηκα με ακουστικό νευρίνωμα.

Τι είναι το ακουστικό νευρίνωμα;

Το ακουστικό νευρίνωμα είναι ένας σπάνιος, αργά αναπτυσσόμενος όγκος του έσω ωτός και συγκεκριμένα του νεύρου, που συνδέει το αυτί με τον εγκέφαλο (ακουστικό νεύρο). Ένα ακουστικό νευρίνωμα, παρόλο που συνήθως είναι καλόηθες, όταν αναπτύσσεται και δεν αντιμετωπίζεται μπορεί να προκαλέσει νευρολογικές βλάβες και να απειλήσει ακόμα και τη ζωή.

Το ακουστικό νευρίνωμα μπορεί να ονομάζεται επίσης αιθουσαίο σβάννωμα, νευρίνωμα ή νευριλείμμωμα.

Αυτός ο τύπος του όγκου εγκεφάλου αναπτύσσεται στο όγδοο κρανιακό νεύρο, το οποίο ελέγχει την ακοή και την ισορροπία και εντοπίζεται στο έσω ους κοντά στο πίσω μέρος του κρανίου. Ένα μέρος του όγδοου κρανιακού νεύρου μεταφέρει τον ήχο και ένα άλλο μέρος μεταδίδει πληροφορίες από το έσω ους προς τον εγκέφαλο για την ισορροπία. Αποτελεί ένα από τα 12 κρανιακά νεύρα, που ξεκινάει από το στέλεχος.

Περίπου 5% των πρωτοπαθών όγκων του εγκεφάλου είναι ακουστικά νευρινώματα“.

Αυτή λοιπόν είναι η επιστημονική/ιατρική εξήγηση της δικής μου πάθησης…

Προσωπικά εκτός από την μερική απώλεια ακοής στο αριστερό μου αυτί, είχα έντονες ζαλάδες και ελαφριά αστάθεια και για αυτό κρίθηκε πρέπον από τους γιατρούς  στην Κύπρο αλλά και στη Γερμανία ότι αυτός ο καλοήθης όγκος έπρεπε να αφαιρεθεί.

Η εγχείρηση προγραμματίστηκε για τις 27 Μαρτίου 2018. Λόγω όμως κάποιων επιπλέον εξετάσεων που έπρεπε να γίνουν στο εξειδικευμένο κέντρο του Φράιμπουργκ χρειάστηκε να προγραμματίσουμε το ταξίδι μας νωρίτερα και έτσι στις 20 Μαρτίου θα αναχωρούσαμε για τη Γερμανία…

Δυστυχώς στις 19 Μαρτίου πέσαμε θύματα εμπρησμού του αυτοκινήτου μας αφού ένα άρθρο μας στο PafosPress.com ενόχλησε κάποιους όπως αποδείχθηκε.

Παραβιάστηκε ο χώρος μας και το σπίτι μας. Καταστράφηκε η περιουσία μας. Απειλήθηκε η σωματική μας ακεραιότητα. 19 Μαρτίου 2018 λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα λίγο προτού αναχωρήσουμε για τη Γερμανία.

Δεν φοβήθηκα ούτε στιγμή την επέμβαση, παρόλο που γνώριζα και εγώ και η οικογένεια μου, τη σοβαρότητα, τη λεπτότητα και τη δυσκολία αυτής, αφού θα γινόταν στο κεφάλι κρανιοτομή για αφαίρεση του όγκου, ούτε φοβήθηκα πράξεις δειλίας και βλακείας αυτών που θέλησαν να μας βλάψουν καίγοντας το όχημά μας.

Και επειδή πολλά άκουσα όλο αυτό το διάστημα, τόσο πριν όσο και μετά την επέμβαση, για την κατάσταση της υγείας μου, θέλω απλά να πω ότι είμαι καλά! Ο καλοήθης αυτός όγκος αφαιρέθηκε με επιτυχία, επέστρεψα σπίτι μου και στην οικογένεια μου και πλέον βρίσκομαι σε τροχιά ανάρρωσης, όπου με την καλύτερη ψυχολογία η οποία με διακατέχει βαδίζω όλο και περισσότερο στο καλύτερο αποτέλεσμα.

Οπότε όσοι ενδεχομένως να ανησύχησαν ότι έχω κάτι ΚΑΚΟ τους πληροφορώ με όλη την καλή μου διάθεση ότι είμαι ΚΑΛΑ!

Μέρα με τη μέρη ανακτώ τις δυνάμεις μου και ξέρω ότι είναι θέμα χρόνου να επιστρέψω πιο δυνατή και δριμύτερη στον παλιό καλό μου εαυτό….

Επειδή αυτό που πέρασα εγώ το έχουν περάσει και άλλα άτομα με τα οποία έχω μιλήσει και μιλάω ακόμη, αλλά και άτομα που το περνάνε και θα χρειαστεί και οι ίδιοι να αντιμετωπίσουν τη διαδικασία της επέμβασης αυτής, θέλω να τους πω και από αυτήν εδώ την κατάθεση ψυχής… ότι ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ. ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ! Θετική σκέψη, ηθικόν ακμαιότατον και καλή ψυχολογία…

Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο… Ουδέν κακόν αμιγές καλού δε λένε; Ε λοιπόν μέσα από αυτή την περιπέτεια που αρχίζει να ξεθωριάζει στο μυαλό μου, κατάφερα μετά από 17 και πλέον χρόνια, να διακόψω το κάπνισμα… Δεν είναι φοβερό; Για μένα είναι κατόρθωμα και είμαι περήφανη για τον εαυτό μου…

Ήθελα να αισθάνομαι όσο καλύτερα γίνεται πριν γράψω αυτό το κείμενο γιατί το είχα πραγματικά ανάγκη. Για να αποδείξω στον εαυτό μου ότι ΝΑΙ είμαι ΚΑΛΑ και ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ αλλά και σε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες σαν τη δική μου που είναι περαστικές, δύσκολες μεν, αλλά ευτυχώς περαστικές, ότι και αυτοί θα γίνουν καλά αρκεί να έχουν υπομονή, δύναμη, πίστη και θετική σκέψη.

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους όσους στάθηκαν στο πλευρό μας όλο αυτό το διάστημα που η μια περιπέτεια διαδεχόταν την άλλη…

Συγγενείς, φίλους, συναδέλφους, γνωστούς και αγνώστους που με ένα μήνυμά τους σε γέμιζαν με δύναμη και κουράγιο…

Να χαμογελάτε πιο συχνά και να μην αφήνετε άσχετα και μικρά πράγματα να χαλούν τη ψυχολογία σας… Όλα περνάνε αρκεί να υπάρχει θέληση και πίστη… Πίστη στο ΘΕΟ, στους ανθρώπους, αλλά περισσότερο σε σένα…. Είσαι πιο δυνατός από όσο πιστεύεις…

Στο υπογράφω…!

*Δημοσιογράφος PafosPress.com

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ