12.9 C
Paphos
Tuesday, March 19, 2024

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: “Αρνήθηκαν να δουν το μωρό μου στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς”

Μια καταγγελία απο μια μητέρα η οποία έζησε κυριολεκτικά ένα εφιάλτη βλέποντας το παιδί να της μην ανταποκρίνεται στα καλέσματά της ενώ προηγουμένως έκανε εμετό λάβαμε σήμερα στο PafosPress.com.


Η Ντάνια Νικολάου με επιστολή της ημερομηνίας 10 Αυγούστου 2017 κάνει λόγο για “αδράνεια” με την οποία αντιμετωπίστηκε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της απο το προσωπικό του ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς όταν η ίδια επισκέφθηκε το Νοσοκομείο στις 8 Αυγούστου.

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή: 

Η ταχύτητα σκοτώνει

Κύπρος του 2017

Θεμα: Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς

Προς όλους τους Αρμόδιους

Γεγονός: Στις 8 Αυγούστου 2017 η ώρα 12:30 τα ξημερώματα στο χωριό Πωμος της Παφου.

Κοριτσάκι ηλικίας σχεδόν 5 χρόνων ξύπνησε τα ξημερώματα και έκανε εμετούς. Το μωρό είχε ανοιχτά τα μάτια και έκανε εμετό αλλά ούτε μιλούσε που την ρώταγα αν είναι καλά ούτε καμία αντίδραση είχε, της φύσαγα στο πρόσωπο, της έβαλα νερό, καμία αντίδραση και το σώμα της έπρεπε εγώ να το στηρίζω, ήταν κάτι που δεν ξανά είδα το παιδί μου να κάνει και φοβήθηκα, φοβήθηκα παρά πολύ!

Έτσι αμέσως ξύπνησα τον πατέρα μου και μαζί με τη γιαγιά και παππού και τα αλλά δυο μου παιδιά ξεκινήσαμε για το πιο κοντινό νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες που είναι στην Πόλη Χρυσοχούς. Η απόσταση από το Πωμό είναι 20 λεπτά, αρκετά μακρυά, αλλά περιττό να πω εμένα μου φάνηκε τριπλάσια η απόσταση, νόμιζα ότι το παιδί μου είχε πνιγεί με τον εμετό και στη διαδρομή προσευχομουνα στη Παναγία ότι να είναι καλά το παιδί μου.

Όταν κοντέψαμε στο νοσοκομείο, σχεδόν απέξω, εγώ πλέον κάπως καθησυχάστικα γιατί η μικρή άρχισε να κλαίει. Από τον φόβο τις όμως δεν κατέβαινε από το αυτοκίνητο. Ειχαμε σταματήσει ακριβως έξω από τις πρωτες βοηθειες το μωρό δεν συνεργαζόταν καθόλου να κατέβει και εγώ δεν μπορούσα να την κατεβάσω.

Έτσι έτρεξα αμέσως μέσα και μπροστά μου βλέπω δύο νοσοκόμους, τους λέω ακριβώς τι συνέβηκε και διαβάστε παρακαλώ το διάλογο:

  • Εγώ : εξηγώ το περιστατικό
  • Νοσοκόμοι : μα χρειάζεστε παιδίατρο, εδώ δεν έχουμε παιδίατρο !!!
  • Εγώ: που πρέπει να πάω δηλαδή ; (Κοιτάζονται ο ένας με τον άλλο)
  • Νοσοκόμοι: θα πρέπει να πάτε σε έξω γιατρό ή να πάτε στη Πάφο
  • Εγώ: Σοβαρομιλάτε;;; να πάω αλλά 40 λεπτά μακρυά για να δει κάποιος το παιδί μου ;;; (Κοιτάζονται πάλι ) Εγώ: δεν υπάρχει γιατρός τώρα εδώ ;;;
  • Νοσοκόμοι: ναι, υπάρχει, αλλά είναι παθολόγος και είναι στο δωμάτιο της
  • Εγώ: δεν με νοιάζει … είναι γιατρός θέλω να δει την κόρη μου ! Φωνάξτε την γιατρό !! Περιμένω λίγα λεπτά και έρχεται η γιατρός, της λέω τι συνέβηκε και μου λέει να φέρω το μωρό μέσα.

Της εξήγησα ότι το μωρό φοβόταν και δεν ερχόταν μέσα, ότι ήταν ένα βήμα έξω από την πόρτα και η γιατρός δεν βγήκε έξω καθόλου να το δει, να με καθησυχάσει σαν μάνα έστω, να μου πει είναι καλά μην ανησυχείς ….Από φόβο και θυμό ξέσπασα στα κλάματα και φύγαμε… στο δρόμο κατά τύχη βρήκαμε ένα γιατρό που έφευγε εκείνη την ώρα από το γραφείο του και με καθησυχάσε και μου έδωσε και το προσωπικό του τηλέφωνο στο σπίτι.

Ο σκοπός της επιστολής αυτής που περιγράφω τα γεγονότα όπως γίνανε είναι να επισημάνω όσο έντονα μπορώ το «που ζούμε ;;» Είναι απαράδεκτο να γίνονται αυτά στη Κύπρο του 2017 Οι κάτοικοι και οι τουρίστες που κατακλύζουν τις περιοχές της Πολης Χρυσοχούς που πρέπει να τρέξουν; είναι ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟ!!

Κύριοι, καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με το θέμα του γενικού σχεδίου υγείας και συμφωνώ ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που πρέπει να προβληματίζει όλες τις αναπτυγμένες χώρες. Παρακαλώ όπως δώσετε την πρέπουσα σημασία κυρίως στα νοσοκομεία που εξυπηρετούν απομακρυσμένες κοινότητες και που περισσότερο από άλλους χρειάζονται την φροντίδα του κράτους. Ευελπιστώ ότι το περιστατικό με το παιδί μου να τύχει της πρέπουσας σημασίας και να παρθούν τα πρέποντα μέτρα για αποφυγή δυσάρεστων γεγονότων στο μέλλον.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας και μαζί ας προλάβουμε το κακό να μην γίνονται τα χειρότερα και μετά να αντιδρούμε ! Επίσης παρόμοιο περιστατικό συνέβηκε στην οικογένεια μας πριν 3 χρόνια στις 12/8/14 με το νεογέννητο βρέφος της αδερφής μου και στάλθηκε σχετική επιστολή στον υπουργό υγειας από τον πατέρα του μωρού,

Προς μεγάλη μας απογοήτευση δεν πήρε καμία απάντηση και τα προβλήματα στο νοσοκομείο της Πόλεως Χρυσοχούς εξακολουθούν να υπάρχουν χωρίς ΚΑΜΙΑ βελτίωση.

Είμαι στη διάθεση σας για τυχόν περαιτέρω πληροφορίες.

Με εκτίμηση Ντάνια Νικολάου

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ