26.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Καταγγελία για κλοπή και πώληση αρχαιοτήτων απο τον Φαίδωνος- Απειλεί με νομικά μέτρα το Τμήμα Αρχαιοτήτων

Σοβαρό ζήτημα ενδεχόμενης κλοπής και πώλησης αρχαιοτήτων το οποίο ίσως θα πρέπει να επιληφθεί η Αστυνομία Πάφου προκύπτει με το Τμήμα Αρχαιοτήτων μετά απο καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος.  


Σύμφωνα με τις καταγγελίες οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας μετά απο επιστολή της ίδιας της διευθύντριας του Τμήματος Αρχαιοτήτων Μαρίνας Σολομίδου – Ιερωνυμίδου, και το περιεχόμενο της οποίας παρουσιάζει η εφημερίδα Φιλελεύθερος, καλείτε ο κύριος Φαίδωνος να τεκμηριώσει τις καταγγελίες του, καταθέτοντας όλα τα στοιχεία που κατέχει ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα. Ειδάλλως, όπως τονίζει η κ. Ιερωνυμίδου στην επιστολή της, θα πρέπει να απολογηθεί δημόσια ο δήμαρχος, ενώ θα ληφθούν νομικά μέτρα εναντίον του.

Σε ό,τι αφορά στις καταγγελίες που διατύπωσε εναντίον λειτουργών του Τμήματος Αρχαιοτήτων, ο δήμαρχος Πάφου δεν τις αποσύρει σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, κάνοντας μάλιστα λόγο για έναν περίεργο και απίστευτο αρνητισμό από πλευράς του Τμήματος Αρχαιοτήτων που δημιουργεί υποψίες.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Όπως ανέφερε στον «Φ», πρότεινε στο Τμήμα όπως αρχαιότητες που εντοπίστηκαν στο εργοτάξιο για το έργο σύνδεσης και ανάδειξης των Πλατειών 28ης Οκτωβρίου, Κ. Παλαμά και Δ. Σολωμού, τοποθετηθούν σε γυάλινες αλεξίσφαιρες προθήκες, με έξοδα του Δήμου Πάφου, με σκοπό να εκτίθενται στην κεντρική πλατεία του δήμου.

«Αυτή μου η εισήγηση συνάντησε έναν περίεργο και απίστευτο αρνητισμό από το Τμήμα Αρχαιοτήτων», δήλωσε ο κ. Φαίδωνος.

Προσθέτοντας, παράλληλα, τα εξής αναφορικά με τις καταγγελίες του εναντίον υπαλλήλων του Τμήματος Αρχαιοτήτων: «Ο δήμαρχος έχει κάποιες πληροφορίες τις οποίες δεν είναι δουλειά του να διερευνήσει περαιτέρω. Στο υπόγειο του Μουσείου Πάφου είναι συγκεντρωμένα εκατοντάδες εάν όχι χιλιάδες τεμάχια αρχαιοτήτων όπου κάποιοι ‘μακρυχέρηδες’ αφαιρούν ή και τα αντικαθιστούν, με τις πραγματικές αρχαιότητες να παίρνουν την οδό της οποιασδήποτε άλλης εκμετάλλευσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυστηρότατη επιστολή προς Φαίδωνος από τη διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων

Πηγή: Φιλελεύθερος

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ